Oude bekenden…

U zou wellicht kunnen denken dat ik even de weg kwijt ben als ik het met u heb over het Luchtvaart Themapark Aviodrome op het vliegveld van Lelystad. Maar al dwalend door of tussen de collectie vliegende vrienden daar kom je toch ook de nodige voertuigen tegen. Keurig onderhouden, prachtig bewaard. Oude vliegtuigen werden altijd omgeven door even oude voertuigen. Tankwagens, trekkers, bagagevoertuigen, bestelauto’s of voertuigen waarmee papieren aan boord van een vliegtuig moesten worden gebracht. Een deel van die oude voertuigen kom je op Lelystad tegen. Netjes in de lak, keurig in een of ander thema, en meer als illustratie dan als op zichzelf staand object. En dat is soms jammer. Ik zag een oude A-Ford staan naast een oude Fokker, een Clark trekker bij een DC-3 en ook een oude bekende. De Peugeot 202 besteller van Saan staat tegenwoordig op Lelystad Airport, waar de groene auto met de wonderlijke koplampen ooit in Diemen bij haar voormalige werkverschaffer werd gesignaleerd. Hoe dan ook, het Aviodrome laat een paar fraaie voertuigen zien. Als je er oog voor hebt tussen al die vliegtuigen. En je komt er zelfs motorfietsen, al dan niet met zijspan, tegen. Maar dat is iets voor een heel ander soort weblog.

Lees ook:Weekendtip: AutoMaxx Summer Edition en Fly & Drive In Aviodrome
Lees ook:Race tussen klassieke auto’s en vliegtuigen op komst…
Lees ook:Klassiekers verzamelen op Teuge volgend weekend
Lees ook:Kantoor met eigen landingsbaan…
Lees ook:Dat imago toch; Saab

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.