McLaren terug op het circuit…

McLaREN CIRCUIT Px187MjYzNTA4NS0xLTE4NTQ2OTU1MTM=Voor het eerst zaten zeven eigenaren van de snelste McLaren ooit achter het stuur van hun bolides op het Circuit van Catalunya in Spanje tijdens het McLaren P1™ Driver Programme. Op het circuit, jaarlijks onderdeel van de Formule 1™-kalender voor de Grote Prijs van Spanje, trainde en begeleidde een groep specialisten de kersverse McLaren-eigenaren om het maximale uit hun auto te halen.

Het McLaren P1™ GTR Driver Programme is een uiterst exclusief trainingsevenement waarin P1™ GTR-eigenaren de grenzen van hun auto en zichzelf onder professionele begeleiding verkennen. Naast rijden op het circuit speelt ook McLaren’s racesimulator een belangrijke rol. Centraal staat het maximaal benutten van de mogelijkheden van de 1.000 pk sterke McLaren P1™ GTR, de snelste McLaren die ooit gebouwd is. Het programma is volledig op maat gemaakt en individueel samengesteld voor elke P1™ GTR-eigenaar, waarbij rekening wordt gehouden met diens eventuele race-ervaring. Een uiterst ervaren team van McLaren Special Operations (MSO), waartoe diverse professionals behoren die hun sporen in de autosport hebben nagelaten, verzorgt de training en richt zich op veiligheid, maximale controle en bovenal natuurlijk rijplezier. Een team van ervaren racecoaches begeleidt de auto’s en hun bestuurders op het circuit.

mClAREN HELMET Px187MjYzNTA4NS0yLTI3MjUyNzgyNQ==De training kent ook een competitief element: de onlangs tot het team toegetreden Bruno Senna zette op het Circuit van Catalunya een uiterst snelle rondetijd neer die de cursisten moesten benaderen. Circuits die al op de kalender van het McLaren P1™ GTR Driver Programme staan zijn onder andere Sepang International Circuit (Maleisië), Circuit of the Americas (Noord-Amerika), Silverstone (Verenigd Koninkrijk), Autodromo Nazionale Monza (Italië), Red Bull Ring (Oostenrijk), Spa-Francorchamps (België), Bahrain International Circuit (Bahrain) en Yas Marina (Abu Dhabi).

Klanten van Louwman Exclusive in Utrecht, de enige officiële McLaren importeur en dealer in Nederland, kunnen naast het Driver Programme van McLaren ook een door Louwman Exclusive zelf verzorgde rijvaardigheidstraining volgen. Doel van deze Driving Experience is eveneens het optimaal leren beheersen van het enorme vermogen van McLaren, maar vooral ook genieten van het rijden op zowel de openbare weg als het circuit. Op het programma staan onder andere ijsracen en een circuittraining onder leiding van grote namen uit de Nederlandse en internationale autosport. In tegenstelling tot het P1™ GTR Driver Programme staat de Driving Experience van Louwman Exclusive open voor eigenaren van alle typen McLaren.

Lees ook:Louwman start Driving Experiences
Lees ook:McLaren verovert Apeldoorn
Lees ook:Zandvoort’s debuut nieuwe McLaren…
Lees ook:McLaren in Louwman Museum
Lees ook:Befaamde McLaren’s samen op circuit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.