Subaru zet in op nog meer veiligheid

Subaru Levorg 2016-1Het gebruik van elektronische systemen in de auto, die de automobilist moet helpen ongelukken te voorkomen, neemt steeds meer toe. Het zijn de eerste stappen op weg naar een auto die zelfstandig naar zijn bestemming rijdt, het zogenaamde autonoom rijden. Ook Subaru zet stappen in die richting. Werd vorig jaar EyeSight gelanceerd op de Subaru Outback, nu presenteert Subaru een volgende stap in zijn veiligheidsfilosofie met EyeSight in de Levorg. Subaru onderkent de daarbij voordelen van systemen die de bestuurder ondersteunen en heeft inmiddels een aantal jaren EyeSight, een systeem met twee camera’s die naast de binnenspiegel zijn gemonteerd. Deze camera’s die kleur, diepte en contrast herkennen, werken als een paar extra ogen voor de bestuurder. Wat de camera’s zien wordt razendsnel geanalyseerd en indien nodig vertaald naar een rijderondersteunende ingreep of actie.

WP_20151116_004Systemen die de bestuurder ondersteunen zijn belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat menselijk falen de grootste oorzaak van een auto-ongeluk is: verkeerde beslissingen, niet opletten, maar ook tekortkomingen zoals slecht zicht. Om met dat laatste te beginnen: 1 op de 10 automobilisten in Nederland ziet matig tot slecht en 250.000 automobilisten zien eigenlijk zelfs te slecht om te kunnen autorijden. Nog meer indrukwekkende cijfers: 40 procent van de vrouwelijke automobilisten voelt zich onzeker in het donker en dertig procent blijft om die reden liever thuis. Voor mannen liggen de percentages respectievelijk op 17 en 14%. Auto’s met systemen zoals EyeSight kunnen er voor zorgen dat deze groepen zich zekerder voelen op de weg en dat de verkeersveiligheid toeneemt.

Verkeersveiligheid is belangrijk, ook voor Subaru. Het merk streeft er naar om per 2020 tot de veiligste automerken ter wereld te behoren. Dat doet Subaru met een heldere veiligheidsfilosofie. EyeSight is daar slechts een onderdeel van. Subaru heeft standaard permanente vierwielaandrijving, een van solide Japans staal gebouwde veiligheidscel en een platte boxermotor die bij een frontale aanrijding onder, in plaats van in, het inzittendencompartiment schiet. Stuk voor stuk eigenschappen die een Subaru zijn eigenzinnigheid geven en het merk tot de veiligste ter wereld maakt. Dat laatste zegt niet Subaru, maar alle internationale instanties die veiligheid testen en onderzoeken. Steeds weer delen zij de hoogste scores uit aan de modellen van Subaru. Alles wat Subaru te bieden heeft, komt samen in de nieuwste editie van de Levorg en de Outback. De modellen kunnen met recht worden gezien als de meest vooruitstrevende producten van het merk, de ‘technology leaders’.

WP_20151116_007Met de komst van EyeSight voor de Levorg, heeft Subaru de kans aangegrepen het model op een aantal punten nog wat aan te scherpen. Zo beschikt het model over een betere geluidsisolatie, waardoor het comfort in het interieur verder is toegenomen en is de veiligheidsuitrusting verder aangepast. Digitale radio DAB+ is nu standaard en de Comfort-uitvoering heeft een groter informatiedisplay (nu 7,0 inch).

WP_20151116_017De Levorg is leverbaar als Comfort en Premium. Welke versie ook wordt gekozen, CVT, een rijke veiligheidsuitrusting, LED-verlichting en Symmetrical All Wheel Drive zijn standaard. De reeks begint momenteel bij € 35.995,- voor de Comfort. De Premium heeft onder meer lederen bekleding, grote lichtmetalen wielen, schuifdak en navigatie en is er vanaf € 40.995,-. All deze voorzieningen behoren natuurlijk ook tot de standaarduitrusting van de Levorg met EyeSight. De versies met een extra paar ogen voor de bestuurder staan vanaf september bij de Subaru-dealer. Prijzen worden in een later stadium bekend gemaakt.

Lees ook:Extra ogen voor Subaru Levorg…
Lees ook:Nieuwe Subaru Levorg; prijzen nu bekend.
Lees ook:Zwitserse prijs voor slimme Subaru-systemen…
Lees ook:Subaru presenteert zich tijdens beurs in Utrecht…
Lees ook:Subaru zet Levorg op de IAA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.