Nieuwe Subaru Levorg; prijzen nu bekend.

PB163806Eind van de maand staat de nieuwe Subaru Levorg bij de dealer. Het model heeft een zeer uitgebreide veiligheidsuitrusting met onder Subaru’s EyeSight gekregen. De uitbreiding levert niet alleen de veiligste Subaru van dit moment op, het brengt hem ook de hoogste score in de Euro NCAP-botsproeven, goed voor vijf sterren. Nieuw is ook de prijs: de Levorg is er vanaf € 37.695,-. EyeSight is Subaru’s elektronische systeem met twee camera’s die werken als een extra paar ogen van de bestuurder en dat ongelukken moet helpen voorkomen door in geval van gevaar in te grijpen. Nieuw is de EyeSight Assist Monitor die in het zichtveld van de bestuurder door middel van gekleurde leds aangeeft of er gevaar dreigt. EyeSight levert een belangrijke bijdrage in het behalen van de vijf steren en maximale score in de Euro NCAP test.
Ook nieuw is Lane Keep Assist. Wordt harder dan 65 km/h gereden en dreigt de auto onbedoeld zijn rijstrook te verlaten, dan zal Lane Keep Assist door middel van kleine stuurcorrecties de auto op zijn eigen rijstrook houden. Op het dashboard is door middel van een symbooltje te zien of het systeem is ingeschakeld en of EyeSight de rijrichting aan het corrigeren is.

PB163807Met de komst van EyeSight voor de Levorg, heeft Subaru de kans aangegrepen het model op een aantal punten aan te scherpen. Zo beschikt de middenklasser over een betere geluidsisolatie, waardoor het comfort in het interieur verder is toegenomen en is de veiligheidsuitrusting verder aangepast. Digitale radio DAB+ is nu standaard en de Comfort-uitvoering heeft een groter informatiedisplay (nu 7,0 inch). Technisch bleef alles bij hetzelfde: voor de aandrijving zorgt een krachtige en efficiënte 1.6 liter turbomotor met directe benzine-inspuiting, 170 pk en 250 Nm aan koppel.

PB163803Wat ook is gebleven, is zijn riante binnenruimte. De kofferbak meet maar liefst 522 liter met opgeklapte rugleuning en laat zich eenvoudig vergroten tot een indrukwekkende 1446 liter. Waarden die voor een auto met een lengte van 4.69 meter fraai zijn te noemen. Trekken doet de Levorg als de beste, mede dankzij zijn standaard vierwielaandrijving, krachtige motor en CVT automatische transmissie die altijd de juiste versnelling voor optimale trekkracht weet te vinden. De Levorg mag maximaal 1.500 kilogram trekken.
De vernieuwde Levorg is net als zijn gelijknamige voorganger leverbaar in twee uitvoeringen: Comfort en Premium. Technisch zijn de uitvoeringen identiek, qua uitrusting zijn er belangrijke verschillen waarmee de auto een geheel eigen karakter krijgt. De Premium heeft standaard grotere 17 inch lichtmetalen wielen, donkere ramen achter, een schuifdak en sportstoelen met lederen bekleding. Ook is een grootscherm navigatiesysteem standaard op deze versie. Welke uitvoering ook wordt gekozen, Symmetrical All Wheel Drive (permanente vierwielaandrijving), een automatische transmissie en EyeSight zijn standaard, waarmee de koper altijd de beschikking krijgt over maximale veiligheid, ongeacht de uitvoering.

De Levorg met EyeSight is er vanaf € 37.695,- voor de Comfort. De Premium is er vanaf € 42.695,-. Opties zijn er slechts een paar. Metallic lak, een trekhaak en een STI Pack waarmee de auto wordt voorzien van een forsere voorspoiler, dorpelverbreders en een diffuser in de achterbumper. De korte optielijst bewijst eens te meer dat de Levorg, net zoals de andere modellen van het merk, over een zeer rijke standaarduitrusting beschikt.
De nieuwe Levorg staat vanaf eind september bij de dealer.

Lees ook:Extra ogen voor Subaru Levorg…
Lees ook:Subaru zet Levorg op de IAA
Lees ook:Subaru Forester nu met nieuwe technologie leverbaar…
Lees ook:Subaru zet in op nog meer veiligheid
Lees ook:Subaru Levorg krijgt pluim bij crashtest…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.