Elektrisch speeltje bij Citroen; E-Mehari!

Mehari EDe E-MEHARI is een geestige knipoog naar de legendarische Méhari uit 1968, maar dan één die in het huidige tijdsbeeld past: een 100% elektrische, leuke en modern ontworpen 4-zits cabrio. In deze nieuwe fase van de samenwerking met de Groupe Bolloré, laat CITROËN zien dat het merk andere, frisse en optimistische auto’s wil brengen. Voor veel liefhebbers van het merk met de dubbele omgekeerde V in de neus is die Mehari een welkome aanvulling op het gamma van ‘hun merk’ dat deze wagentjes ooit ook in de verkoop had. In ons land een onding, maar in zuidelijke streken natuurlijk geweldig om mee rond te rijden. Net als die aardige Mini Moke van Austin.

CITROËN beschrijft de nieuwe E-Mehari als trendy, simpel, verfrissend, een tikkeltje anarchistisch. De E-MEHARI is – geheel in de geest van CITROËN – een kleurrijke en brutale auto. De E-MEHARI is volgens de Fransen een ‘it car’ die zich richt op mensen die wat anders willen, die positiviteit zoeken en gevoelig zijn voor trends en het milieu.

Het ontwerp van de buitenkant van de E-MEHARI past perfect in de positioneringsstrategie van CITROËN.

De merkwaarden van CITROËN zijn duidelijk zichtbaar met:

• een expressieve blik met de 2-laags koplampen;
• een uniek en optimistisch design;
• een pure stijl, een andere kijk op plezier beleven aan je auto.

mehari.216489.143De E-MEHARI kan op een diverse manieren persoonlijker worden gemaakt. zo zijn er 4 carrosserietinten: relaxed blauw, energetisch oranje, fris geel of elegant beige. Maar ook 2 kapkleuren: zwart en oranjerood. Bij de binnenbekledingen is de keuze uit beige en oranjerood, waarvan de print in het middengedeelte is geïnspireerd op de wereld van de watersport. Er is gekozen voor TEP bekleding en die is dan ook geheel waterdicht. Zo zijn er gewaagde combinaties mogelijk voor wie een expressieve, grappige en gekleurde auto wil.
De E-MEHARI heeft een verhoogd silhouet dat wordt onderstreept door zwarte onderdelen: de zijschermverbreders, de onderkant van de carrosserie en de bumpers.
De auto krijgt vier volwaardige zitplaatsen, met een opklapbare bank, maar ook een een verhoogd chassis voor offroad rijden. De auto is geconstrueerd uit een kunststof die niet corrodeert, geen onderhoud behoeft op het gebied van spuitwerk en die bestand is tegen kleine botsingen door zijn terugverende eigenschappen. Handig is ook dat de auto van binnen en buiten gewoon kan worden schoon gespoten.

De E-MEHARI is simpel en relaxed, maar daarom niet minder technisch. Hij is 100% elektrisch en werkt met een accutechniek gebaseerd op Franse expertise van de Groupe Bolloré: de LMP-accu’s (Lithium Metaal Polymeer) bieden een grote actieradius, de nodige power en zijn betrouwbaar en veilig. Een nadeel is voor de liefhebbers wel dat het karretje niet naar Nederland komt. Voorlopig alleen in Frankrijk leverbaar. Maar dat zal de echt fans niet weerhouden er een op te halen en hier van zijn bijzondere styling te genieten.

Lees ook:Citroën’s leuke Mehari krijgt exclusieve uitvoering….
Lees ook:Modebewuste Mehari bij Citroen
Lees ook:Citroen brengt Mehari mee naar Retromobile
Lees ook:Citroen zet Mehari neer op Citromobile
Lees ook:Plastic Eend; de Mehari…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.