Modebewuste Mehari bij Citroen

Mehari 12322748_10153796062384715_6181165515165260859_oBijna 50 jaar na de lancering van de Méhari in mei 1968 gaan twee Franse visionaire en iconische merken samenwerken aan een project: de concept Citroën E-MEHARI styled by Courrèges. Een concept car gebaseerd op de Citroën E-MEHARI die in december 2015 werd onthuld, een geheel op de toekomst gerichte versie van de legende. De 100% elektrische, geestige, moderne en milieuvriendelijke 4-zits cabrio belichaamt perfect de waarden creativiteit, vrijheid en optimisme die het merk sinds bijna 100 jaar uitdraagt.

Waarden die het gemeen heeft met Modehuis Courrèges met zijn immer positieve stijl en gestage ontwikkeling van innovatieve en moderne producten. Maison Courrèges, toonaangevend op modegebied in de jaren ‘60 en ‘70 en Citroën, historisch met de in 1968 gelanceerde, legendarische Méhari, delen de waarden vrijheid, jeugdigheid en creativiteit. Twee iconische merken bedacht door visionairen met een vrije geest.

Mehari EVanwege de gelijkgestemdheid van beide merken was het dan ook een logische stap om Modehuis Courrèges te vragen om zich over de E-MEHARI te buigen om er een exclusieve en verfrissende versie van te maken. Een trendy, vrolijk en elektrisch product: voor de hand liggend gezien het DNA van dit emblematische merk. Een vraag waarop de twee ceo’s Jacques Bungert en Frédéric Torloting die ‘sterk geloven in de raakvlakken tussen creatieve werelden’ positief hebben gereageerd door hun designbureau in te schakelen, dat vervolgens de ontwikkeling van het concept in samenwerking met het designcentrum van Citroën hebben geleid.

De Citroën E-MEHARI is volgens de betrokken partijen een inspirerende auto met een sterke, frisse en fraai gekleurde persoonlijkheid. Citroën gaf carte blanche aan Courrèges voor zijn interpretatie van de E-MEHARI. De concept Citroën E-MEHARI styled by Courrèges, speelt met kleuren en materialen rondom de kleur wit, is net zo charmant als zijn oudere broer en daarnaast ook ‘Courrèges- chique’.

De Citroën E-MEHARI styled by Courrèges heeft dezelfde portieren als de E-MEHARI met de groeven als knipoog naar de ‘golfplaat’ carrosserie van de originele Méhari. De carrosserie en ook de wielen van de Citroën E-MEHARI styled by Courrèges zijn uitgevoerd in wit. Een feloranje bies is het enige dat contrasteert. Je ziet de bies transparant bij de wielen en op de rollbar, waardoor het ontwerp daarvan wordt benadrukt. De achterstijl is verdwenen en vervangen door twee riemen aan de zijkanten ten behoeve van meer ruimte.

mehari.216489.143In de auto is met het oog op topcomfort en exclusiviteit prachtig wit leder gebruikt voor de portierpanelen, het dashboard en de achterbank, die bewust hoekig is getekend. De voor deze concept speciale oranje kleur oogt vrolijk in het interieur met onder meer de glimmend vinyl oranje bies die over de gehele breedte van het dashboard loopt en langs de bijzondere vormgegeven ventilatieopeningen. Ook de portiergrepen zijn tweekleurig wit/oranje terwijl het 1-spaaks stuur in één kleur is uitgevoerd en de met leder beklede vloer bedekt is met witte vloermatten.

Naast de charismatische stijl zijn ook de praktische en ludieke aspecten van de Citroën E-MEHARI overgenomen. Het interieur met de 4 volwaardige, hooggeplaatste zitplaatsen van de Citroën E-MEHARI styled by Courrèges kan worden gesloten met een plexiglazen dak dat ruim zicht naar buiten biedt voor alle inzittenden. Het achterste gedeelte van het dak is verschuifbaar om bij de bagageruimte te komen. Voor het reizen met deze auto is een exclusieve bagagelijn ontworpen bestaande uit drie modellen van wit leder met een bies van glimmend oranje vinyl.

De Citroën E-MEHARI heeft dezelfde anarchistische flair als het origineel, maar nu in een moderne, trendy 100% elektrische versie.

Leuk ding, vermoedelijk wordt hij na Geneve nog een paar maal tentoon gesteld en verdwijnt hij dan in het Citroën-museum. De productieversie van die elektrische Mehari zou wel eens een kans kunnen maken op succes. Liefhebbers genoeg dunkt mij.

Lees ook:Citroën’s leuke Mehari krijgt exclusieve uitvoering….
Lees ook:Elektrisch speeltje bij Citroen; E-Mehari!
Lees ook:Citroen zet Mehari neer op Citromobile
Lees ook:Citroen brengt Mehari mee naar Retromobile
Lees ook:Citroen brengt speciale Cactus op de markt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.