Eigen waar eerst, Duitsers blijven Made in Germany trouw!

De Duitse automarkt was in oktober weer een feestje voor de eigen Duitse fabrikanten. In de top 50 van meest succesvolle modellen staan op de eerste tien plekken uitsluitend Duitse auto’s. Op de eerste plaats staat bij de Duitsers de VW Golf, gevolgd door de Polo en de Passat. Daarna de Audi A3 en daar weer achter de Mercedes C-Klasse. Eerst twee importauto’s in de hitlijst van best verkopende modellen zijn ‘klonen’ van Duitse merken. De Skoda Octavia op 11 en de Seat Leon op 12. Beide merken dochters van VW. Eerst volgende importauto’s zijn de Mini op 22 en de Fiat 500 op 23. Zoek je naar een Franse auto moet je met de vinger nog wat verder naar beneden, op plek 27 komt dan de Twingo van Renault voorbij. Pas op plek 30 de eerste Koreaan. De Hyundai i30, die ook best Europese afkomst kan claimen, wordt bij de Duitsers nog als succesvol gezien ook. Voor Japan moet je nog verder naar beneden. Pas op plek 35 staat die en dat is dan een Nissan. De Qashqai die ook bij ons redelijk populair is vindt ook Duitse kopers op zijn pad. Al met al blijft die Duitse smaak totaal anders dan de onze. Van de mini’s in de AA-klasse geen spoor…..Elektrische auto’s? Hoezo? Hybrides? Domme vraag…..

Lees ook:Duitsers blijven gek op eigen merken…
Lees ook:VW maakt de dienst uit in Duitsland
Lees ook:Deutschland Erst!
Lees ook:Duitsers blijven ‘eigen waar’ trouw…
Lees ook:Duitsers blijven eigen merken trouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.