Deutschland Erst!

Terwijl men zich ook in Duitsland negatief uit over de gedachten van de Amerikaanse president Trump die vindt dat ‘America First’ het best uitgangspunt is bij o.a. de verkoop of fabricage van auto’s zien we bij het gedrag van autokopers bij de oosterburen niet zo veel anders ontstaan. Men koopt overwegend Duitse merken en modellen en wie op zoek gaat naar een Amerikaan komt ergens in de kelders van de maandelijkse statistieken terecht. VW en Mercedes maken de dienst uit en door de slimme merkpolitiek bij VW liften ook Audi, Skoda en SEAT mee in de lijn van het Deutschland Erst denken. Best verkochte auto in de afgelopen maand Mei is de VW Golf. Op enige afstand bewegen zich wat auto’s die op zoek zijn naar een toppositie. Op plek 2 van de succes-statistiek staat nu de VW Passat, gevolgd door kleinere broer Polo die plek drie vast houdt. Plek vier is voor een Mercedes, namelijk de C-Klasse, maar die wordt op de achterbumper gezeten door de VW Tiguan die ook in Duitsland veel kopers naar zich toe weet te trekken. De Audi A6 staat op zes, gevolgd door de Mercedes E-Klasse die op zeven terecht kwam. Opmerkelijk is ook dat op plekken acht, negen en tien ook auto’s uit de VW-Groep nestelden. Zoals de Audi A3, Skoda Fabia en de grotere Octavia. De Fabia is daarmee de best verkopende importauto in Duitsland en Skoda het best verkochte importmerk. Auto’s die komen van merken die wij dan weer graag kopen zien we op heel wat lagere posities acteren bij de Duitsers. Zo zie je de MINI op plek 14, gevolgd door de Ford’s Focus en Fiesta op 15,16. De eerste SEAT is de Leon die op plaats 18 gevonden wordt. De hoogst genoteerde Dacia is de Sandero die nu op plek 31 staat. De best verkochte Japanner is de Nissan Qashqai op plek 32. Voor een Italiaan moeten we zoeken op plek 34, waar de ook hier zo populaire 500 staat. Voor een Koreaanse auto moeten we nog verder omlaag op de ladder. Die Hyundai i10 staat op 35. Nog erger vergaat het de Fransen. Daar moeten Duitsers niet zoveel van hebben. De Twingo staat op 47, de Megane op 48. De nu uitlopende Skoda Yeti staat nog binnen de top-50 van succesvolle modellen. Maar nipt, op plek 49. (AMuS)

Lees ook:Eigen waar eerst, Duitsers blijven Made in Germany trouw!
Lees ook:VW maakt de dienst uit in Duitsland
Lees ook:Duitsers blijven eigen merken trouw
Lees ook:Skoda rukt op!
Lees ook:Duitsers blijven ‘eigen waar’ trouw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.