VW maakt de dienst uit in Duitsland

Zien we in ons land nog een wonderlijke opstelling van merken als we naar de top 20 kijken van best verkopende, in Duitsland ligt dat toch een heel stuk eenvoudiger. In vrijwel elk marktsegment maakt VW de dienst uit. Van klein tot groot, de Duitsers kiest voor een VW of een auto uit het concern. Tijdens de augustusmaand bleek wederom dat Passat, Golf, Polo, Up! en in de toplijst daaropvolgend Audi A3 of Skoda Octavia zeer geliefd zijn. VW-Rules! En de andere concurrentie heeft het nakijken. Binnen de top 10 van best verkopende modellen kom je ook nog de Ford Focus tegen, de Mercedes C-Klasse en Audi A4. Maar verder zijn er geen importmerken of modellen te vinden, buiten die Octavia van Skoda om dan. De Mini, dochter van BMW, komt ergens op plek 21 de Toplijsten binnen. De techniek doet daar veel. De best verkopende Japanner is de Nissan Qashqai, die staat op nummer 22. Wie zoekt naar iets Japans komt bij de Duitsers pas ergens op plek 36 aan zijn trekken. De Renault Clio is daar te vinden. Voor een Italiaanse auto zit je wat hoger, de Fiat 500 staat op 26. Een plekje hoger de compacte Koreaan Hyundai i10. Voor een Dacia zoek je met je vinger langs de lijst helemaal naar beneden. Duitsers zijn weliswaar ook prijsbewuster, maar een Dacia staat pas op plek 43 binnen de Top 50. Voorlopig hoeven de Duitse merken, met name VW, zich geen zorgen te maken over invloed van buitenlandse merken in de eigen thuismarkt. Al zal de druk die Skoda uitoefent op het eigen merk best wel opvallen.

Lees ook:Duitsers blijven ‘eigen waar’ trouw…
Lees ook:Deutschland Erst!
Lees ook:Duitse smaak veranderde weinig
Lees ook:Eigen waar eerst, Duitsers blijven Made in Germany trouw!
Lees ook:Duitse markt volop in beweging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.