Japanner met Beiers hart; Toyota Verso!

Toyota 20131202_01-Toyota_Verso_met_1_6_D-4D-F_dieselmotor_van_BMWDe Toyota Verso kan vanaf nu ook worden besteld met een soepele 1.6 D-4D-F dieselmotor. Deze krachtbron heeft een vermogen van 112 pk, 270 Nm koppel en staat op de prijslijst voor een bedrag vanaf 30.085 euro. De prijs van alle benzine uitvoeringen daalt licht. De 1.6 VVT-i in Comfort uitvoering kost 26.365 euro.

De introductie van een BMW-krachtbron onder de motorkap van een Toyota, is het logische gevolg van de intensieve samenwerking die beide merken zijn aangegaan bij het ontwikkelen van onder meer duurzame technologieën zoals waterstof technologie en lichtgewicht materialen. Toyota bracht zelf op verschillende vlakken wijzigingen aan aan de 1.6 D-4D-F dieselmotor én voegde bovendien een Stop & Start systeem toe voor een nog lager verbruik.

Toyota - 20131202_02-Toyota_Verso-Nieuwe_1_6_D-4D-F_dieselmotor_van_BMWToyota heeft voor de koper van de Verso nog méér nieuws in petto. Zo beleeft de 2e generatie van Toyota’s betaalbare multimedia systeem Toyota Touch 2 (en Go) zijn debuut in de Verso 2014 en is het Tyre Pressure Warning System, dat waarschuwt tegen leeglopende (en lekke) banden, nu standaard.

Ook krijgen de Aspiration en Business uitvoeringen een andere bekleding en worden de kopers van een Dynamic Business getrakteerd op half-lederen bekleding van de stoelen en met leer beklede deurpanelen en middenarmsteun. Tot slot introduceert Toyota op de Verso de op de Auris Touring Sports zo populaire metallic lakkleur Avantgarde Bronze.

Lees ook:Toyota verfrist de Verso-S
Lees ook:Toyota geeft prijs voor de nieuwe Verso
Lees ook:Nissan brengt Qashqai Business Edition
Lees ook:Toyota zet Verso op hoger niveau…
Lees ook:Toyota Avensis; prijzen en specs bekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.