Volvo stopt Zweedse productielijn C70

Volvo sluit in 2013 de deuren van haar fabriek in in het Zweedse Uddevalla. In deze fabriek wordt Volvo’s C70 gebouwd. Het is volgens de CEO van Volvo slimmer om de productie die nu nog in Zweden plaats vindt ‘elders’ onder te brengen. Het laat zich raden waar dat ‘elders’ zal zijn. Volvo is eigendom van een Chinese autofabrikant en die kunnen wel een versterking van hun aanwezigheid in de bovenste middenklasse gebruiken. Hoe dan ook, vanaf 2013 stopt men met de productie van de ook in Nederland succesvolle cabriolet. Alle medewerkers van de fabriek krijgen de kans aan de slag te gaan bij de fabrieken van Volvo Cars Zweden. Volvo maakt plannen voor een nieuwe Volvo cabriolet en bekijkt nu nog waar deze geproduceerd zal gaan worden. De fabriek in Uddevalla bouwt volgens de Zweden een hoogwaardige auto en er lopen veel specialisten rond. Echter, vanuit een financieel oogpunt kunnen we niet slechts één model met een dergelijk productievolume blijven bouwen. Op dit moment draait deze fabriek op 65% van haar capaciteit. In 2010 werden er net aan 10 000 auto’s geproduceerd.
In Nederland is de verkoop van deze hardtop cabriolet redelijk te noemen. Vorig jaar vonden 300 C70′s een Nederlandse koper. Dat is een marktaandeel van 34% in dit segment.
Er werken 600 mensen bij Pininfarina Zweden in Udevalla. Alle medewerkers wordt een nieuwe werkplek bij Volvo Cars in Zweden aangeboden. Volvo Car Corporation produceert vanaf 2005 auto’s in Udevalla vanuit een joint venture met Pininfarina. In maart dit jaar bereikten zij overeenstemming over het beëindigen van de samenwerking.

Lees ook:Zlatan bezoekt Volvo…
Lees ook:Volvo start productie Polestar
Lees ook:Volvo kiest voor Zlatan…
Lees ook:Volvo gelooft in zelf sturende auto’s…
Lees ook:Volvo investeert in de VS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.