Volvo investeert in de VS

The Volvo logo is pictured on a car in a car dealership showroom in RigaDe eerste productiefaciliteit van Volvo in de Verenigde Staten wordt gerealiseerd in South Carolina. De bouw van de nieuwe hightech fabriek start komende herfst en de eerste modellen rollen in 2018 van de productieband. Volvo investeert zo’n 500 miljoen dollar in de bouw van de hypermoderne productiefaciliteit in het Amerikaanse Berkeley County, vlakbij Charleston aan de Atlantische Oceaan. De komst van de fabriek – waar circa 100.000 auto’s per jaar zullen worden gebouwd – betekent een enorme impuls voor de economie van South Carolina.

Volvo R-Design 2Met een operationele productiefaciliteit in de Verenigde Staten produceert het Zweedse merk op drie continenten, wat Volvo’s positie als wereldwijd toonaangevend premiummerk versterkt. Volvo Car Group produceert ook auto’s in Europa en China. De bouw van de fabriek in South Carolina speelt een belangrijke rol in Volvo’s ambitieuze middellange termijnplannen om de wereldwijde autoverkoop te verdubbelen, het marktaandeel te vergroten en de nettowinst te stimuleren.

De Amerikaanse markt geldt als belangrijke factor voor Volvo’s groeiplannen. Volvo is al sinds 1955 actief in de Verenigde Staten en streeft op middellange termijn naar een jaarafzet van ten minste 100.000 auto’s. ‘De bouw van een nieuwe fabriek in de Verenigde Staten weerspiegelt Volvo’s ambitie en het belang van de Amerikaanse markt voor de realisatie van onze doelstellingen’, aldus Lex Kerssemakers, Senior Vice President Americas en CEO bij Volvo Cars North America.

Lees ook:Volvo draait goed…
Lees ook:Volvo showt nieuwe S90 sedan..
Lees ook:Volvo start productie Polestar
Lees ook:Volvo krijgt prijs voor veiligheidsexperts…
Lees ook:Volvo stopt Zweedse productielijn C70

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.