Volvo krijgt prijs voor veiligheidsexperts…

Volvo is op het gebied van veiligheid opnieuw onderscheiden. De Noord-Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) heeft een award toegekend aan Volvo’s bijdrage aan de verkeersveiligheid en het terugdringen van het aantal dodelijke slachtoffers en zwaargewonden in het verkeer in de Verenigde Staten.

Per Lenhoff, Senior Manager, en Magdalena Lindman, Technical Expert Traffic Safety Data Analysis zijn door de NHTSA onderscheiden voor hun bijdrage namens Volvo aan de verkeersveiligheid. Lenhoff en Lindman zijn werkzaam in Volvo Cars’ Safety Centre, een van de meest geavanceerde testfaciliteiten in de auto-industrie. De afgelopen jaren werkten Lenhoff en Lindman aan de ontwikkeling van veiligheidssystemen, onder meer Run-off Road Mitigation en zowel fysieke als virtuele (CAE – Computer Aided Engineering) testmethodes waarmee crashes uit de praktijk worden gesimuleerd.

Lenhoff en Lindman leverden een belangrijke bijdrage aan de hoogstaande veiligheid die Volvo’s nieuwste producten bieden. Een daarvan is de nieuwe Volvo XC60, die standaard is voorzien van de meest geavanceerde rijhulp- en stuurassistentiesystemen op de markt. Lenhoff en Lindman behoren nu tot een selecte groep Volvo-veiligheidsingenieurs die de NHTSA-award hebben ontvangen voor hun innovaties op het gebied van verkeersveiligheid.

Volvo Cars neemt in de autowereld een unieke positie in met zijn benadering van verkeersveiligheid. Al sinds 1970 verzamelt Volvo de gegevens van duizenden verkeersongelukken, met als doel beter te begrijpen wat er gebeurt en wat nodig is om de veiligheid te verhogen.

Lees ook:Volvo verbetert veiligheid XC60
Lees ook:Volvo XC40; opnieuw staat veiligheid centraal…
Lees ook:Volvo nog steeds extreem veilige auto
Lees ook:Volvo-dealers meest tevreden…
Lees ook:Volvo helpt bij vermindering schadeclaims…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.