Volvo showt nieuwe S90 sedan..

Location Front Quarter Volvo S90 Mussel BlueVolvo lanceert tijdens de North American International Auto Show (NAIAS, 11 t/m 24 januari 2016) in Detroit haar nieuwe premium sedan, de S90. Hiermee onderstreept de Zweedse autofabrikant het langetermijncommitment aan de Amerikaanse markt en haar vertrouwen in aanhoudende omzetgroei voor 2016. Aan het roer in “the Americas” staat de Nederlandse Lex Kerssemakers. De verkoop van Volvo in de Verenigde Staten nam in het net afgelopen jaar met bijna een kwart toe. Vooral tegen het einde van het jaar presteerde Volvo uitstekend, met een verkoopstijging van 87 procent in oktober, 90 procent in november en 89,9 procent in december. Deze resultaten waren vooral aan de aanhoudende sterke verkoop van de crossover XC60 en de nieuwe SUV XC90 te danken.

De lancering van de S90 benadrukt de ambities van de Zweedse autofabrikant, die eerder al 11 miljard dollar investeerde en in Charleston, South Carolina, is begonnen met de bouw van zijn eerste productiefaciliteit in Noord-Amerika. In de fabriek gaan straks zo’n tweeduizend medewerkers aan de slag. De introductie van de nieuwe S90 is het tweede hoofdstuk van de complete vernieuwing van het Volvo-productgamma, die het merk in 2015 inzette met de nieuwe XC90.

Location Volvo S90 Front Mussel BlueIn 2015 ontving Volvo zo’n 88.000 pre-orders voor de XC90. Hiermee werd het door Volvo verwachte aantal van 50.000 bestellingen ruimschoots overtroffen. En het was ook meteen duidelijk dat klanten Volvo’s nieuwe richting op het gebied van design, ontwikkeling en technologie zeer waarderen.
Sinds de onthulling aan de wereldpers in december 2015 wordt de Volvo S90 alom geprezen om zijn prachtige exterieur en zijn luxueuze interieur. Zijn trotse, maar niet agressieve front met de holle grille (een eerbetoon aan de Volvo P1800) draagt Volvo’s nieuwe Iron Mark. De T-vormige dagrijverlichting, door het Volvo-designteam ‘de hamer van Thor’ gedoopt, maakt de S90 tot een opvallende, krachtige verschijning. In de lage, vierdeurs coupé zien we de sterke punten van de succesvolle XC90 terug. Volvo doet er echter nog een schepje bovenop met de bijzondere details op het nieuwe dashboard en instrumentenpaneel, inclusief nieuwe verticale luchtroosters aan weerszijden van de Sensus gebruikersinterface.

De S90 wordt standaard geleverd met IntelliSafe Assist. Dit is inclusief Adaptive Cruise Control, Distance Alert en de geavanceerde semi-autonome rijmodus Pilot Assist. Hiermee bestuurt de auto zichzelf en volgt hij keurig de wegmarkeringen tot snelheden van zo’n 130 km/uur, zonder dat hij een andere auto hoeft te volgen. Pilot Assist is een volgende stap op weg naar een volledig zelfrijdende auto – een van de belangrijkste Volvo-innovaties voor de toekomst. Dit komt tijdens de autoshow van Detroit terug in de Concept 26-display, die verbeeldt hoe het interieur van een volledig zelfrijdende Volvo er zou kunnen uitzien.

High Front Volvo S90 Mussel BlueDe S90 heeft een efficiënte en krachtige T8 Twin Engine plug-inhybride aandrijflijn, die goed is voor 301 kW (410 pk) vermogen en letterlijk drie verschillende auto-ervaringen in één biedt: Pure, Hybrid en Power. Over levering en prijzen gaat Volvo ons in de toekomst vast nog nader informeren…

Lees ook:Volvo vraagt uw mening over zelfrijdende auto’s
Lees ook:Volvo reed mee op de A2…
Lees ook:Zelfrijdende Volvo´s in Amsterdam
Lees ook:Volvo viert 90e verjaardag en trakteert…
Lees ook:Geneve – Volvo presenteert haar nieuwe XC60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.