Zelfrijdende Volvo´s in Amsterdam

Volvo zelrfrijdende XC90Twee zelfrijdende Volvo’s rijden mee tijdens “The Experience” in Amsterdam. Onder leiding van Minister Schultz Van Haegen rijden de Volvo’s van het Maritiem Museum naar het Eye. Volvo rijdt mee met de nieuwe V90 en de XC90. Nog niet eerder was de V90 rijdend te zien in de straten van Amsterdam. Met de technologie achter autonoom rijden is het volgens Volvo mogelijk om het aantal verkeersongelukken omlaag te brengen, het verkeer beter te laten doorstromen en de emissies te beperken. Bovendien kunnen automobilisten in een autonoom rijdende auto hun tijd beter benutten. Volvo – dat al sinds 1959, toen het de veiligheidsgordel introduceerde, staat voor verkeersveiligheid – ontwikkelt autonome rijsystemen met het oog op de doelstelling dat tegen het jaar 2020 niemand in een nieuwe Volvo zwaargewond raakt of om het leven komt.

Om het belang van veiligheid te benadrukken levert Volvo de nieuwe S90 en V90 standaard met IntelliSafe Assist. Dit is inclusief Adaptive Cruise Control, Distance Alert en de geavanceerde semi-autonome rijmodus Pilot Assist. Hiermee bestuurt de auto zichzelf en volgt hij keurig de wegmarkeringen tot snelheden van zo’n 130 km/uur, zonder dat hij een andere auto hoeft te volgen. Pilot Assist is een volgende stap op weg naar een volledig zelfrijdende auto – een van de belangrijkste Volvo-innovaties voor de toekomst. Ook op Volvo’s XC90 is dit nu al optioneel verkrijgbaar tot 50 kilometer per uur. Vanaf modeljaar 17 (mei 2016) wordt het, net als op Volvo’s S90 en V90 standaard geleverd en tot 130 km/h

Volvo zelfrijdend-2Eerder al was Volvo is één van de deelnemers aan de Nationale Platooningtest van 16 maart. Dit betrof een proef met intelligente auto’s, waarbij meer dan vijftig auto’s van verschillende merken achter elkaar over de A2 van Amsterdam naar Beesd reden. Ze maakten hierbij gebruik van onder andere adaptieve cruise control.
Voor Volvo vormde deze platooningtest de perfecte manier om de semi-autonome technologie te demonstreren. De Volvo’s die vandaag meerijden in Amsterdam zijn uitgerust met Intellisafe met Pilot Assist aangevuld met diverse software om écht zelfrijdend, zonder handen, en zelf wisselend van baan, te zijn.

Volvo zelfrijdend 2Voor Volvo’s Drive Me-project in Göteborg worden honderd autonoom rijdende – dus zichzelf besturende – Volvo’s ingezet in het dagelijkse verkeer. In 2017 krijgt de Zweedse stad Göteborg voor het eerst autonoom rijdende auto’s tot hun beschikking bestuurt door particulieren. Het betreft dan de dagelijkse ritten, zoals boodschappen doen, de kinderen naar school brengen en woon-werkverkeer.

Lees ook:Volvo reed mee op de A2…
Lees ook:Volvo test zelfrijdende auto’s in China..
Lees ook:Volvo onthult interface autonoom rijden
Lees ook:Volvo verfijnt de XC90
Lees ook:Volvo S 90 – nu ook bij de dealer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.