Volvo onthult interface autonoom rijden

Volvo presenteert volgens de Zweden zelf een van de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijke interfaces waarmee de bestuurder veilig kan overschakelen op autonoom rijden.
Als het op autonoom rijden aankomt, is de relatie tussen de bestuurder en de interface in kwestie van cruciaal belang. Het uit handen geven van de controle over de auto moet naadloos en bovenal veilig plaatsvinden, wil de technologie een absolute meerwaarde bieden.

De IntelliSafe Auto Pilot die Volvo heeft ontwikkeld, blinkt uit in zijn eenvoud en is daardoor intuïtief te bedienen. Met speciale flippers op het stuurwiel schakelt de bestuurder de autonome rijstand simpelweg aan of uit. Als op de route autonoom rijden beschikbaar is, krijgt de bestuurder hiervan een melding. Tegelijkertijd knipperen de lampjes op de schakelflippers. Wenst de bestuurder autonoom te rijden, dan hoeft hij slechts beide schakelflippers op hetzelfde moment naar zich toe te trekken. De lampjes op de flippers lichten groen op en IntelliSafe Auto Pilot bevestigt dat de auto volledig zelfstandig rijdt.

Wanneer de mogelijkheid tot autonoom rijden niet meer voorhanden is, wordt de bestuurder gevraagd de controle weer op zich te nemen. De bestuurder heeft hiervoor zestig seconden. Een stopwatch laat de verstreken tijd zien. Verzuimt de bestuurder binnen een minuut de controle over te nemen, dan stopt de auto automatisch. Volvo’s innovatieve IntelliSafe Auto Pilot is voor de eerste keer beschikbaar op de Volvo’s XC90 die deel uitmaken van het Drive Me-project in 2017 in Göteborg. Honderd autonoom rijdende Volvo’s worden overhandigd aan geselecteerde gezinnen en forenzen die de auto’s voor hun dagelijks gebruik inzetten. De auto’s zullen op geselecteerde wegen circa vijftig kilometer volledig zelfstandig rijden.

Na het Drive Me-project wordt IntelliSafe Auto Pilot beschikbaar voor een breder publiek.

Lees ook:Zelfrijdende Volvo´s in Amsterdam
Lees ook:Volvo verfijnt de XC90
Lees ook:Eerste praktijktest voor Volvo’s zelf sturende auto’s
Lees ook:Volvo gelooft in zelf sturende auto’s…
Lees ook:Volvo vraagt uw mening over zelfrijdende auto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.