Noord-Hollanders minder kooplustig

Gezien het feit dat vrouwen minder uitstelgedrag vertonen dan mannen, zouden dealers wellicht aantrekkelijke mannen bij hun auto's moeten neerzetten?

Gezien het feit dat vrouwen minder uitstelgedrag vertonen dan mannen, zouden dealers wellicht aantrekkelijke mannen bij hun auto's moeten neerzetten?

Van de RAI ontvingen we nog wat aanvullende informatie over de teruglopende autoverkopen. Niet naar merk maar naar provincie. Leuke cijfers waaruit blijkt dat in Noord-Holland de autodealers momenteel de slechtste resultaten boeken. Daar is de verkoop ruim 30% lager dan vorig jaar. Ook mensen uit Overijssel laten een nieuwe auto even weg van hun verlanglijstje (-29,1%). Waarom deze provincies zoveel slechter scoren is een prima onderwerp voor nader onderzoek lijkt mij. Kan zijn dat ook het aantal faillissementen in deze gebieden hoger ligt dan elders in het land. Relatief goed gaat het met de autoverkopen in de provincie Utrecht (-18%) waar men kennelijk toch wat meer vertrouwen heeft in de toekomst dan elders in het land. Ook de Brabanders scoren nog wat minder slecht dan het landelijk gemiddelde. Opmerkelijk is ook het feit dat net als in Duitsland vrouwen kooplustiger blijken op autogebied dan mannen. De particuliere markt wordt dus ook een stuk interessanter daardoor. Wellicht is dat ook al op te maken uit de verkopen van vooral de wat kleinere modellen. Maar toch!

Lees ook:Zeeuwen rijden meest milieu-onvriendelijk
Lees ook:Ook Duitse verkopen dippen nu
Lees ook:Duitse automarkt onder druk in 2010
Lees ook:Twee nieuwe Porsche Centra
Lees ook:N-wegen blijven gevaarlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.