Opel definieert haar nieuwe crossover UV; de Grandland X!

Opel Grandland X - BlueDe nieuwe Grandland X biedt volgens Opel de ultieme mix van sportiviteit en avontuur: moderne, dynamische lijnen, coole off-road-uitstraling en een hoge zitpositie met uitstekend zicht rondom. Opels nieuwe CUV (Crossover Utility Vehicle) is verder voorzien van een uitgebreid gamma toptechnologie en biedt meer dan genoeg ruimte voor vijf personen plus bagage. De Opel Grandland X verschijnt in de herfst van dit jaar als derde en grootste lid van Opels X-familie, na de recent geïntroduceerde Crossland X en de bestseller Mokka X, die respectievelijk zo’n 25 en 20 cm korter zijn. De Grandland X wordt als crossover gepositioneerd in het C-segment, waarin Opel ook de Opel Astra (als 5-deurs hatchback en Sports Tourer) en de Opel Zafira levert. De laatste blijft Opel standaard als ruime zevenzits MPV leveren.

De Grandland X is dus Opels dynamische troef in het populaire C-Crossover-segment. De 4,48 m lange Grandland X heeft een atletische, gespierde uitstraling met krachtige proporties en korte overhangen. Met het optionele zwartgekleurde dak onderscheidt Opels C-CUV zich nog nadrukkelijker.

03-Opel-Grandland-X-305587De Grandland X is voorzien van een reeks ultramoderne voorzieningen ter verhoging van zowel de veiligheid als het comfort. Onder meer Adaptive Cruise Control met voetgangersdetectie en automatische noodremassistentie, vermoeidheidssignalering, Advanced Park Assist en een 360o-camera zijn beschikbaar. Opties als Ergonomische comfortstoelen die AGR (Aktion Gesunder Rücken)-gecertificeerd zijn, een verwarmbaar stuurwiel, stoelverwarming vóór- en achterin en een elektische achterklep die te openen is met een simpele voetbeweging bieden comfort van topniveau. En kenmerkend voor een nieuwe Opel: de bestuurder en de passagiers kunnen genieten van optimale connectiviteit dankzij de nieuwste generatie IntelliLink-systemen en de persoonlijke connectiviteits- en service-assistent Opel OnStar, die nu ook de mogelijkheid biedt om hotelkamers te boeken1 en een parkeerplaats te vinden2. Smartphones zijn in de Grandland X draadloos op te laden dankzij de mogelijkheid van inductieladen.

Met een lengte van 4.477 mm, een breedte van 1.844 mm en een hoogte van 1.636 mm is de Grandland X een stoere, goed uitziende crossover. Het front is voorzien van een skidplate en een stoere grille met de kenmerkende verchroomde logobars, die doorlopen tot aan de ranke LED-koplampen en het front optisch extra breedte en een krachtige, solide uitstraling geven. De motorkap is, net als die van de nieuwe Insignia, voorzien van de strakke kenmerkende lijn die afkomstig is van de Monza concept en past binnen Opels designfilosofie ‘Sculptural Artistry meets German Precision’. Het achteraanzicht van de Grandland X heeft alle kenmerken van een echte CUV: een grote spoorbreedte, een zilvergrijs paneel onder de achterbumper waarin de uitlaten links en rechts zijn geïntegreerd. De smalle LED-verlichting accentueert het sportieve, gespierde karakter van de nieuwe crossover.

06-Opel-Grandland-X-305589Ook het interieur van de Opel Grandland X straalt kwaliteit en elegantie uit. Het instrumentenpaneel en de middenconsole met touchscreen zijn helder en duidelijk vormgegeven en gericht op de bestuurder. De middenconsole bevat drie horizontale rijen knoppen waarmee het infotainmentsysteem, de climate control en de instellingen van het onderstel intuïtief zijn te bedienen. De oppervlakken in het interieur zijn bekleed met bijzonder prettig aanvoelende materialen die de bestuurder en de passagiers optimaal comfort bieden. De inzittenden kunnen genieten van de voor CUV’s kenmerkende hoge zitpositie, die in- en uitstappen makkelijker maakt en een uitstekend uitzicht biedt. De lange wielbasis – 2.675 mm – staat ook garant voor fors veel ruimte voor vijf inzittenden. En de bagageruimte – met een inhoud van 514 tot 1.652 liter – biedt volop ruimte.

Opel positioneert de Grandland X als crossover in het C-segment, waarin ook de Astra, de Auto van het Jaar 2016, en de standaard zevenzits MPV Zafira bivakkeren. De Opel Crossland X komt uit in het B-segment, naast de Mokka X. Meer informatie over de motoren en prijzen maakt Opel in een later stadium bekend.

Lees ook:Opel brengt crossovers met een X-je
Lees ook:En weer een nieuwe Opel SUV, de Grandland X!
Lees ook:Opel brengt de Crossland X
Lees ook:Opel kan vraag naar nieuwe Mokka X nauwelijks aan…
Lees ook:Opel connects diverse modellen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.