Opel brengt crossovers met een X-je

Opel X-Range 2017De Opel Mokka X, Crossland X en Grandland X zijn drie leden van één familie: de X-range. De nieuwkomers bieden een antwoord op de grote vraag naar crossovers in zowel het B- als C-segment. Een van de bestsellers en de trendsetters in het CUV B-segment is de robuuste Mokka X. De nieuwe crossover Crossland X en grotere CUV-broer Grandland X zorgen voor extra verkoopgroei en maken deel uit van het productoffensief “7 van 17″ waarbij Opel alleen al dit jaar zeven nieuwe modellen introduceert. De X-modellen hebben stuk voor stuk krachtige crossover-looks, maar wel een unieke identiteit.

De Opel Mokka X was het eerste lid van de X-range. De SUV is een absolute hit, want tot op heden heeft Opel er al meer dan 750.000 orders voor ontvangen. Mokka X-bestuurders profiteren van de voor CUV’s en SUV’s typische hoge zitpositie en uitstekend zicht rondom. De compacte avonturier is een absolute eye-catcher door zijn sportieve en gespierde ontwerp. Dankzij de optionele vierwielaandrijving is de 4,28 meter lange Mokka X helemaal klaar voor avontuurlijke uitstapjes, ook buiten de gebaande paden. Het AWD-systeem van de Mokka X werd zelfs twee keer onderscheiden met een “All-wheel Drive Car of the Year” award.

1-Opel-Mokka-XDe nieuwe Opel Crossland X is sinds maart te bestellen en vult Opels portfolio van compacte all-rounders aan. De Crossland X neemt de robuustheid en verhoogde zitpositie van de Mokka X over en vormt een uniek aanbod in het B-crossoversegment. De Crossland X maakt indruk met zijn optioneel contrasterende dakkleur, trendy SUV-look en riante interieurruimte. Ondanks de lengte van 4,21 meter biedt de Crossland X plaats aan vijf personen plus bagage. De bagageruimte heeft een inhoud van 520 liter dankzij de over 150 mm verschuifbare achterbank. Met neergeklapte achterbank neemt de bagageruimte toe tot zelfs 1.255 liter. Door de unieke mix van functionaliteit, wendbaarheid en sportieve elegantie is de Opel Crossland X de ideale auto voor in de stad en ook heel comfortabel voor langere ritten: een compacte all-rounder.

The new Opel Crossland XDe Grandland X maakt de X-range compleet en vormt de grotere broer van de Mokka X en Crossland X. De C-segment CUV komt in het najaar van 2017 op de markt. De 4,48 meter lange Grandland X oogt sportief en robuust en heeft dankzij korte overhangen toch elegante proporties. De compacte CUV heeft een bagageruimte tot 1.652 liter en is optioneel leverbaar met een zwart dak. Onderhuids schuilen diverse innovatieve technologieën, zoals de elektronische tractiehulp “Grip Control”, adaptieve cruise control met voetgangersherkenning en Automatic Emergency Braking, Vermoeidheidsdetectie en een 360-graden camera. Deze combinatie maakt van de Grandland X een ware uitdager in de compacte klasse.
Net als de Crossland X en Mokka X biedt de Grandland X volop comfort dankzij de optionele Ergonomische comfortvoorstoelen die AGR (Aktion Gesunder Rücken)-gecertificeerd zijn. Uitstekende connectiviteit wordt gerealiseerd door Opel OnStar en IntelliLink infotainmentsystemen met ondersteuning van Apple CarPlay.

06-Opel-Grandland-X-305589Opel biedt met de bestseller Mokka X en nieuwkomers als de Crossland X en Grandland X sportieve en praktische auto’s bomvol innovatieve technologieën aan en komt op die manier tegemoet aan de verschillende smaken in het groeiende crossover-gamma. Wie zich niet kan inhouden om deze nieuwe Opels te bekijken of te beproeven, moet zo snel als het kan even langs gaan bij de Opel-dealer. Daar krijg je dan meteen alle relevante informatie geleverd bij je eigen wensenlijstje.

Lees ook:Opel showt haar nieuwe city-crossover; Crossland X!
Lees ook:Opel definieert haar nieuwe crossover UV; de Grandland X!
Lees ook:Opel brengt de Crossland X
Lees ook:Opel kan vraag naar nieuwe Mokka X nauwelijks aan…
Lees ook:Opel connects diverse modellen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.