En weer een nieuwe Opel SUV, de Grandland X!

Onder het motto ‘de 7 van 17′ brengt Opel dit jaar zeven nieuwe modellen op de markt. Een daarvan is de Opel Grandland X. Deze atletische, avontuurlijke crossover is bij uitstek geschikt voor de actieve lifestyle van tegenwoordig. De Grandland X heeft typische off-roadtrekjes, een hoge zitpositie en uitstekend uitzicht, een gemakkelijke instap en ruimte voor vijf personen en hun bagage.
De nieuwkomer combineert zijn stoere uitstraling met een elegante styling en het interieur is even comfortabel als functioneel. De Opel Grandland X is de nieuwe maatstaf in het competitieve segment van de compacte crossovers. Met zijn kenmerkende uiterlijk onderscheidt hij zich van de massa: het is een absolute eyecatcher op de weg.

Om ook de sportieve kant van de Grandland X te benadrukken, trokken de ontwerpers de verchroomde lijn vanuit het Opel-logo op de grille door naar de dubbele LED-blades in de slanke koplampen. Daardoor oogt de Grandland X extra breed en stabiel. Dat wordt versterkt door de kenmerkende plooi over het midden van de motorkap en de wielen met een diameter tot 19 inch.
De typerende robuustheid als die van een SUV komt tot uiting in het lagere deel van de carrosserie, dankzij de stoere panelen onderlangs de voor- en achterzijde van de carrosserie, de dorpels en op de brede wielkastranden. Verfijnde chroomaccenten in de bumpers accentueren de breedte en de kwaliteit van de Grandland X.
Van opzij oogt de compacte crossover dynamisch en functioneel. Opvallend zijn de aflopende daklijn en de optisch onderbroken C-stijl. De in diepte verlopende uitholling over de portieren en de kenmerkende Opel-blade onderlangs geven de flanken een krachtig en atletisch aanzien. De dakrails benadrukken op hun beurt weer het SUV-karakter van de Opel Grandland X.

Het infotainmentsysteem is – zoals gebruikelijk bij Opel – intuïtief te bedienen en overzichtelijk vormgegeven – met weinig knoppen. “Voor optimaal gebruiksgemak is het beeldscherm van het infotainmentsysteem hoog in het dashboard geplaatst, met een omlijsting die de vingers aangename steun biedt bij de bediening”, licht Adams toe.
Onder de display bevinden zich in de middenconsole van boven naar beneden in overzichtelijke rijen de bediening van het infotainment, de klimaatregeling en de onderstelprogramma’s – onder meer tractiecontrole. Verder biedt de vormgeving van de middenconsole ruimte aan bekerhouders en allerhande kleine spullen. Onder de middenarmsteun is extra bergruimte en de optionele draadloze inductielader voor smartphones.

Kort na zijn wereldpremière op de Internationale autoshow (IAA) van Frankfurt (van 14 t/m 24 september a.s. komt de Opel Grandland X op de markt. In de afgelopen tien jaar is het marktaandeel van SUV’s en crossovers in Europa gegroeid van 7 naar 20 procent. Opel is overtuigd van het feit dat ook deze nieuwe aanwinst zeer in de smaak zal vallen bij een groeiende groep kopers die het merk weer omarmen zoals het ooit een jaar of tien geleden ook al gebeurde.

Lees ook:Opel definieert haar nieuwe crossover UV; de Grandland X!
Lees ook:Opel’s Grandland X kandidaat leuke titel…
Lees ook:Opel brengt crossovers met een X-je
Lees ook:Opel brengt de Crossland X
Lees ook:Opel kan vraag naar nieuwe Mokka X nauwelijks aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.