Geen idee waar dat lampje voor dient? Je blijkt niet de enige!

HG360% van de Nederlanders zegt de betekenis van de waarschuwingslampjes op hun dashboard niet te kennen. Dit blijkt uit onderzoek van pechhulpverlener Route Mobiel. Een kwart van autorijdend Nederland zegt daarnaast door te rijden als er een lampje oplicht.
Een oorzaak is dat er geen universele standaard is voor waarschuwingslampjes.
Uit het onderzoek van Route Mobiel blijkt dat bijna een kwart van de automobilisten een paar dagen doorrijdt als er een lampje oplicht.
Route Mobiel heeft daarnaast onderzocht wat de grootste angsten van autobestuurders zijn terwijl zij aan het rijden zijn. Daaruit blijkt dat een plotselinge lekke band de grootste angst is voor weggebruikers. Een weigerende motor en remmen die het begeven staan respectievelijk op nummer twee en drie. De top-5:

1. Een lekke band
2. Weigerende motor
3. Remmen die het begeven
4. Een kapotte versnellingsbak
5. Een kapotte accu

Flirt - 4Het onderzoek is uitgevoerd door Multiscope in opdracht van Route Mobiel. In totaal hebben 1.040 respondenten meegedaan aan het onderzoek.
Route Mobiel is in 2004 opgericht en slaagde er met een luidruchtige start in om op een vernieuwende wijze Pechhulp services vorm te geven. Inmiddels is Route Mobiel uitgegroeid tot een van de bekendste Nederlandse merken met een netwerk van deskundige pechhulpverleners verspreid over meer dan 180 uitvalspunten in Nederland. Daarnaast is Route Mobiel actief in bijna alle landen van Europa. Naast pechhulp biedt Route Mobiel auto- en reisverzekeringen.

Lees ook:Route Mobiel samen met Vakgarage
Lees ook:A13 blijkt pechweg van Nederland
Lees ook:Onderzoek Route Mobiel; automobilist niet bezig met dure brandstof!
Lees ook:Fastned biedt routeplanner naar laadstations…
Lees ook:We ergeren ons gek….aan mede-inzittenden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.