We ergeren ons gek….aan mede-inzittenden!

Auto-erotiek - 2Passagiers die zich bemoeien met het rijgedrag van de bestuurder zijn de grootste stressfactor voor automobilisten. Ruim de helft van de Nederlandse automobilisten geeft aan dat commentaar van passagiers stress veroorzaakt. De mobiele telefoon en het navigatiesysteem zijn te vinden op de tweede en derde plaats. Dat blijkt uit een peiling van Route Mobiel onder 506 respondenten.

Bemoeizucht van een medepassagier wordt door 51% van de automobilisten genoemd als de grootste stressfactor tijdens het autorijden.

Mobiel bellen in de auto - mag nietOok binnenkomende SMS’jes, Whatsapp-berichten en inkomende oproepen tijdens het rijden zorgen bij veel automobilisten voor stress. 14% van de respondenten geeft aan hier last van te hebben. Navigatiesystemen die meldingen blijven geven over alternatieve route, worden ook als irritant aangemerkt. Kinderen op de achterbank (10%) en reclames langs de weg (5%)(…) complementeren de top-5 van stressfactoren tijdens het rijden.

Top 5 stressfactoren tijdens het rijden:

1. Bemoeizuchtige medepassagiers (51%)

2. Telefoon (14%)

3. Het navigatiesysteem (10%)

4. Kinderen op de achterbank (10%)

5. Reclames langs de weg (5%)

Voor hen die het niet meer weten, Route Mobiel is de concurrent van de ANWB-Wegenwacht die een paar jaar geleden werd opgericht om automobilisten te helpen in geval van pech, tegen een fractie van de kosten die de ANWB jaarlijks vraagt voor haar diensten.

Lees ook:Geen idee waar dat lampje voor dient? Je blijkt niet de enige!
Lees ook:Mobiel internetten blijkt razend polulair, ook in de auto!
Lees ook:We rijden te lang door…
Lees ook:Automobilist ziet niet veel in zelfrijdende auto….
Lees ook:Route Mobiel samen met Vakgarage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.