We rijden te lang door…

Autobahn 1Ruim 28% van de Nederlandse automobilisten neemt niet voldoende rust onderweg naar de vakantiebestemming. Zij pauzeren pas na 4 tot 5 uur, of zelfs later, terwijl geadviseerd wordt om elke 2 uur een stop in te lassen. Dat blijkt uit een peiling van pechhulpverlener Route Mobiel. Je hoeft maar even te gaan rijden met de huidige hoge temperaturen en je weer wat Route Mobiel bedoelde. Zon, hitte, drukte, files, en niet te vergeten jengelende kinderen. Het helpt allemaal niet mee om lekkker oplettend en fris naar je vakantiebestemming af te reizen.

Meer dan de helft van de automobilisten neemt overigens om de 2 á 3 uur een rustpauze. 17% doet dat echter pas als zij echt moe zijn, na meer dan 5 uur rijden. Nederlanders lijken de vakantiebestemming zo snel mogelijk te willen bereiken. Begrijpelijk, maar het is niet verstandig om rustpauzes daarvoor te schrappen of uit te stellen. Een groot deel van de respondenten uit het onderzoek vindt een pauze van een kwartiertje lang genoeg. Een kleinere groep stopt alleen om te tanken en vindt dat voldoende. Toch geeft je lichaam duidelijk aan wanneer je moe begint te worden. Tekenen daarvan zijn bijvoorbeeld dat je je de laatste kilometers van de rit niet meer goed kan herinneren, of dat je aan je neus begin te krabben. Dan is het tijd om een pauze in te lassen. Nu maar hopen dat meer mensen deze raad in acht nemen. Scheelt een stuk stress op voorhand.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATips voor een veilige rit

• Een veilige rit begint met een goede voorbereiding. Zorg dat je auto tip top in orde is, verken jouw route en zorg dat je belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt.

• Eet geen al te zware maaltijd voordat je vertrekt.

• Houd jezelf scherp, bijvoorbeeld met muziek of door te praten met je medepassagiers.

• Ga uitgerust op weg, zorg dat je uitgeslapen bent voor vertrek.

• Wissel van chauffeur als dat mogelijk is.

• Drink regelmatig, maar niet te veel. Let vooral op met te veel koffie.

• Vermijd hitte in de auto: gebruik je airco indien beschikbaar.

• Zorg voor voldoende frisse lucht in de auto.

• Plan voor vertrek rustpauzes (om de 2 uur) of tussentijdse overnachtingen in.

Lees ook:Geen idee waar dat lampje voor dient? Je blijkt niet de enige!
Lees ook:Route Mobiel samen met Vakgarage
Lees ook:Route Mobiel adviseert; ‘Neem banaan mee’…
Lees ook:Fastned biedt routeplanner naar laadstations…
Lees ook:We ergeren ons gek….aan mede-inzittenden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.