A13 blijkt pechweg van Nederland

fileDe A13 sleept opnieuw de ‘pechweg van het jaar’-award van Route Mobiel binnen. Dit blijkt uit een data-analyse van de pechhulpverlener. Op de tweede en derde plaats staan respectievelijk de A10 en A16. De A65 en A326 kenden geen pechgevallen in 2015.

Op de A13, de snelweg tussen Den Haag en Rotterdam, komen maar liefst 3 keer meer pechgevallen voor dan op de gemiddelde snelweg. De tweede plaats in de lijst wordt ingenomen door de ringweg van Amsterdam: de A10. Hier werden 2,7 keer meer pechgevallen gemeld dan gemiddeld. E

De top drie van Rijkswegen met de meeste pechgevallen wordt afgesloten met de A16. Op deze snelweg waren ruim 2 keer meer pechgevallen dan gemiddeld. Op de vierde plek, het scheelde niet veel, staat de A9. De A12 maakt de top vijf compleet met 1,8 keer meer meldingen dan gemiddeld. Toch waren er in 2015 weinig pechgevallen op provinciale wegen. Reinderts: ‘Slechts 17% van de pechgevallen gebeurde op provinciale wegen. De verkeersdruk is hier ook niet zo hoog en daardoor zie je dat het aantal pechgevallen hier ook minder is.’ Op provinciale wegen A65 en A326 zijn geen pechgevallen geweest. Vooral de nummer drie van de lijst, de A31, heeft het goed gedaan: er maar liefst 7,8x minder pechgevallen gemeten dan gemiddeld.

Top 5 meeste ‘pechsnelwegen’
1 A13 (3x meer dan gemiddeld)
2 A10 (2,7x meer)
3 A16 (2,3x meer)
4 A9 (2,2x meer)
5 A12 (1,8x meer)

Top 5 minste ‘pechsnelwegen’
1 A65 (0 pechgevallen)
2 A326 (0 pechgevallen)
3 A31 (7,8x minder)
4 A35 (4,3x minder)
5 A77 (4,1x minder)

Slechts één op de tien pechgevallen gebeurt trouwens op een snelweg. De overige negen gebeuren binnen de stads- of dorpsgrenzen.
Route Mobiel is in 2004 opgericht en slaagde er met een luidruchtige start in om op een vernieuwende wijze Pechhulp services vorm te geven. Inmiddels is Route Mobiel uitgegroeid tot een van de bekendste Nederlandse merken met een netwerk van deskundige pechhulpverleners verspreid over meer dan 180 uitvalspunten in Nederland. Daarnaast is Route Mobiel actief in bijna alle landen van Europa. Naast pechhulp biedt Route Mobiel auto- en reisverzekeringen.

Lees ook:Route Mobiel; A13 – de pechweg van Nederland!
Lees ook:Geen idee waar dat lampje voor dient? Je blijkt niet de enige!
Lees ook:Route Mobiel samen met Vakgarage
Lees ook:Onderzoek Route Mobiel; automobilist niet bezig met dure brandstof!
Lees ook:Fastned biedt routeplanner naar laadstations…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.