Ford’s succesvolle anti-stressmiddel!

Stress
Parkeren blijkt voor veel automobilisten vaak een van de meest stressvolle aspecten van het autorijden te zijn. Zeker in een drukke stad waar het op straat parkeren uiteraard zeer in trek is. Uit een onderzoek dat in opdracht van Ford is uitgevoerd, blijkt dat automobilisten die nog niet zo lang hun rijbewijs hebben, deze dagelijkse activiteit zelfs als bijzonder zenuwslopend ervaren.
Overal in Europa noemen onervaren automobilisten achteruit inparkeren tweemaal zo stressvol als het rijden op de snelweg. Zo ervaart deze categorie automobilisten in Italië fileparkeren als even stressvol als een bezoek aan de tandarts.
Maar niet alleen onervaren automobilisten vinden parkeren moeilijk; 32 procent van de Europese automobilisten geeft toe dat zij hun auto niet in één keer goed geparkeerd krijgen. Russische automobilisten beschouwden zichzelf als de slechtste in Europa. Van hen gaf veertig procent aan meer dan één poging nodig te hebben. Zij worden op de voet gevolgd door de Britten, waarvan 39 procent er niet in slaagt om in één keer te parkeren. Duitse automobilisten beschouwden zichzelf als het beste; slechts 26 procent gaf toe meer dan één poging te moeten ondernemen.
Grote vraag
Dit jaar heeft tot nu toe een derde van de Ford C-MAX klanten, en bijna een vijfde van die voor de Focus, ervoor gekozen om hun nieuwe auto uit te rusten met Active Park Assist, de voorziening die eind 2010 is gepresenteerd op de nieuwe C-MAX. De vraag naar Active Park Assist ligt tweemaal zo hoog als oorspronkelijk was gedacht. Om aan deze vraag te voldoen en de klanten tevreden te stellen, is bij Ford de capaciteit voor productie en inbouw verhoogd. Ford gaat in 2012 meer Europese modellen uitrusten met het zgn. Active Park Assist-systeem, zodat nog meer klanten dan tot nu toe de beschikking krijgen over deze betaalbare handsfree parkeervoorziening.
Active Park Assist maakt gebruik van tien ultrasone sensoren die op de voorbumper, de zijkanten en de achtbumper zijn aangebracht, en van een computergestuurde stuurfunctie. Het systeem scant op parkeerplekken van geschikte afmetingen waarna het de besturing overneemt en de auto nauwkeurig inparkeert. De bestuurder ontvangt hierbij instructies om vooruit of achteruit te rijden.
Het slimme systeem is ontwikkeld om het hoofd te bieden aan de verschillende scenario’s die zich kunnen voordoen bij complexe parkeersituaties. Zo wordt er normaliter geprobeerd om de auto langs de stoeprand te parkeren, maar als andere auto’s over de rand staan geparkeerd, wordt dit lastig en soms zelfs vermeden.

Lees ook:Parkeerhulp Ford zeer gevraagd…
Lees ook:Nederlander wil eerste uur gratis parkeren!
Lees ook:Nieuwe Ford Fiesta; scherpe prijzen en levering…
Lees ook:Evenwichtig ontwerp; de nieuwe Ford Focus!
Lees ook:Ford geeft nieuwe Focus nog meer mee bij introductie; First Edition!

2 reacties op “Ford’s succesvolle anti-stressmiddel!

  1. Smart

    Super idee van ford om een middel te maken om stress achter het stuur te voorkomen. That is some smart thinking! Ford is altijd op de loer voor goede ideeen en ik vind het een zeer inovatief bedrijf. Keep up the good work

      /   Beantwoorden  / 
  2. Leo

    @Smart – Net als andere fabrikanten doet ook Ford als wereldspeler in autoland alles om het haar huidige en toekomstige klanten naar de zin te maken. Dit is er idd weer een voorbeeld van…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.