Nieuwe Focus nu bij de Ford-dealers…

De nieuwe Ford Focus sedan en hatchback zijn in Nederland gearriveerd. Vanaf vandaag zijn deze nieuwe Ford modellen te bezichtigen bij de Ford dealers. Voor snelle beslissers biedt Ford ook nog eens de extra leuk uitgeruste Focus First Edition. De Focus is al vele jaren Ford’s belangrijkste model. Sinds de lancering van de auto die de aloude Escort moest doen vergeten in 1998 zijn er al meer dan 10 miljoen exemplaren van verkocht. Deze concurrent van de Golf en Astra heeft zijn naam o.a. gevestigd dankzij de prima prijs/prestatieverhouding, het behoorlijke comfort- en veiligheidsniveau en de gewaardeerde rijeigenschappen. De nieuwe Focus bouwt verder op deze formule en legt met zijn behoorlijke hoeveelheid aan geavanceerde technologieën de lat in het C-segment nóg wat hoger. Belangrijke innovaties in de nieuwe Ford Focus zijn onder andere Active City Stop, Active Park Assist, Lane Departure Warning, Lane Keeping Aid, Traffic Sign Recognition, Auto High Beam, Driver Alert en Adaptive Cruise Control. Het zou geen echte Ford zijn als er niet meteen een uitgebreid motorenassortiment beschikbaar zou staan dat zorgt voor behoorlijke prestaties tegen een laag brandstofverbruik en een lage CO2-uitstoot. Het aanbod aan motoren bestaat onder ander uit de nieuwe, ultramoderne 1.6 EcoBoost benzinemotoren met turbocharger en directe inspuiting, plus een keur aan geavanceerde 1.6 en 2.0 TDCi common-rail dieselmotoren die aanzienlijk minder brandstof verbruiken dan de motoren die zij vervangen. Alle 1.6 EcoBoost en 1.6 TDCi uitvoeringen zijn voorzien van het Ford Auto-Start-Stop-systeem. Alle Focus modellen dragen groene energielabels. Alle 1.6 motoren (4 benzine en 2 diesel) zijn voorzien van het groene A-label. Medio dit jaar wordt ook nog de extra zuinige Focus ECOnetic met een ultralage CO2-uitstoot gepresenteerd.

Het meest uitgebreide aanbod van ´20% modellen´ in het C-segment
De nieuwe Ford Focus biedt in het C-segment de meest uitgebreide keuze uit ´20% modellen´. Maar liefst 51 Focus uitvoeringen komen in aanmerking voor deze gunstige fiscale bijtelling van 20%. Deze lage bijtelling geldt voor alle carrosserievarianten (sedan, hatchback en Wagon) met een 1.6 motor (4 x benzine en 2 x diesel) en zelfs voor de 182pk/134kW sterke Focus 1.6 EcoBoost, de meeste krachtige ´20% auto´ in het C-segment.

Riant uitgeruste Focus First Edition voor snelle beslissers
Ford markeert de lancering van de nieuwe Focus met de exclusieve First Edition. Deze riant uitgeruste Focus is gebaseerd op de luxueuze Titanium en beschikt over o.a. dual zone automatische airconditioning, een audiosysteem met CD-speler, een USB-aansluiting, subtiele LED interieurverlichting, Hill Start Assist, elektrisch bedienbare portierramen, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, cruise control, een bandenspanning-controlesysteem, de Ford Power Start button, een regensensor, een automatisch dimmende achteruitkijkspiegel, automatisch inschakelende dimlichten en elektrische voorruitverwarming met verwarmbare ruitensproeiers. De Focus First Edition voegt hier nog halflederen bekleding, verwarmbare voorstoelen, een 4-weg elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, ruimtebesparend reservewiel en 17 inch lichtmetalen velgen aan toe.

Vanafprijzen
De nieuwe Ford Focus is al verkrijgbaar vanaf €19.745,-. Deze prijs geldt voor de Focus Ambiente met 105pk/77kW sterke 1.6 Ti-VCT benzinemotor. De Focus Ambiente met 95pk/70kW sterke TDCi dieselmotor kost €23.245,-. De vanafprijzen van de overige uitvoeringen treft u in het bijgevoegde volledige persbericht aan.

De Focus 4-deurs sedan en 5-deurs hatchback zijn gelijk geprijsd. De Wagon heeft een meerprijs van €600,-

Vanaf vandaag staan de Focus sedan en hatchback in de Nederlandse showrooms. De ruime en sportieve Wagon beleeft zijn Nederlandse debuut tijdens de AutoRAI 2011 en arriveert medio juni in Nederland.

Lees ook:Ford geeft prijs en specs voor Focus ST
Lees ook:Ford komt met ‘coole’ Focus vol extra’s
Lees ook:Voordelige Ford Focus Wagon…
Lees ook:Focus Tournier in beeld
Lees ook:Focus met powershift-automaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.