Dubbelslag voor Peugeot bij Cupracing

Na de tweevoudige overwinning van vorige maand in de 1000 km van Silverstone, maakte Peugeot Team Total onlangs ook een dubbelslag tijdens de tweede wedstrijd van de Intercontinental Le Mans Cup 2010, de 1000-mijlsrace op het Amerikaanse circuit Road Atlanta. Deze wedstrijd, die beter bekend staat als Petit Le Mans, werd gewonnen door Stéphane Sarrazin, Franck Montagny en Pedro Lamy. Met hun Peugeot 908 HDi FAP legden zij de 1000 mijlen (394 ronden) af in iets meer dan negen uur. Teamgenoten Anthony Davidson, Alexander Wurz en Marc Gené finishten in dezelfde ronde op een minuut achterstand als tweede. In de dit jaar nieuw ingestelde Intercontinental Le Mans Cup gaat Peugeot met een comfortabele puntenvoorsprong de laatste race in, de 1000 km van Zhuhai in China, op 7 november aanstaande. De twee 908 dieselprototypen toonden zich daags voor de Amerikaanse marathonwedstrijd al de snelste in de kwalificatie waaraan maar liefst 44 auto’s deelnamen. Daarbij zrtte Davidson de pole position achter zijn naam. Na aanvankelijk natte omstandigheden in de trainingen verbeterde het weer en zou de wedstrijd zelf een van de snelste worden in de 13-jarige historie van Petit Le Mans. Dit ondanks negen interventies van de safety car vanwege aanrijdingen en crashes, waardoor het tempo gemiddeld een keer per uur voor enige tijd drastisch omlaag ging. Peugeot staat nu in de stand om de Internationale Le Mans cup aan kop bij zowel de teams als de constructeurs. Audi volgt op een tweede plek.

Lees ook:Stijlvol einde raceseizoen voor Peugeot..
Lees ook:Peugeot zint op wraak!
Lees ook:Sportief succes Peugeot
Lees ook:Band houdt Peugeot van zegen in Sebring
Lees ook:Nederlandse winst Peugeot-cup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.