Sportieve successen bij McLaren…

McLaren 570SGT4Succes voor McLaren in diverse raceklassen afgelopen weekend, waarbij zowel met de 650S GT3 als de 570S GT4 podiumplaatsen werden behaald in vier raceklassen verspreid over drie continenten. Sandy Mitchell en Ciaran Haggerty, beide coureurs van McLaren GT Academy, behaalden in het Britse GT-kampioenschap een overwinning en een derde plaats met hun McLaren 570S GT4, een raceauto direct afgeleid van de straatversie van de 570S uit de Sport Series.

Het duo kwalificeerde zich als derde op het circuit van Snetterton en wist deze positie in een spannende eerste race te behouden. In de tweede race slaagde Mitchell erin de 570S GT4 na een periode achter de safety car te hebben gereden naar de koppositie te sturen. Behendig hield hij de rest van het veld achter zich en stuurde zijn McLaren als eerste over de finishlijn.

Aan de andere kant van de oceaan namen fabrieksrijder Alvaro Parente en GT Academy-coureur Ben Barnicoat met hun K-PAX Racing McLaren 650S GT3 eremetaal mee naar huis na een race in het SprintX-kampioenschap op Lime Rock Park. In de eerste race was het Parente die na halverwege te zijn ingestapt met een spectaculaire inhaalactie de derde plaats pakte en tot het einde vasthield. De tweede race was het Barnicoat die het stuur halverwege overnam en dankzij een vlotte pitstop van plaats vier naar drie schoot en ook die tot het einde vasthield. Tweemaal een podiumplaats in Connecticut was het succesvolle resultaat

Op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps in België was het fabrieksrijder Côme Ledogar die voor succes zorgde. De Fransman, die zijn Garage 59 McLaren 650s GT3 deelt met Alexander West, reed een ware inhaalrace die hij startte vanaf de achttiende plek en finishte als derde.

McLaren 650SGT3Tot slot was er ook feest ‘down under’: coureurs Fraser Ross en Warren Luff van YNA Autosports stuurden hun 650S GT3 als derde over de finish tijdens de openingsronde van het 2017 Australian Endurance Championship. In de 103 ronden lange endurancerace klommen ze van een vijftiende startpositie op naar de top van het veld op Phillip Island.

McLaren levert van diverse modellen FIA-gehomologeerde raceversies, zoals de 570S GT4 en 650S GT3. Deze auto’s zijn niet alleen voor fabrieksrijders, maar ook voor privéteams beschikbaar en naar wens is alle ondersteuning en service tijdens races mogelijk. In Nederland verzorgt Louwman Exclusive, importeur en enig dealer in Nederland van het Britse supercarmerk, deze ondersteuning. Onder de noemer Louwman Driving Experience verzorgt Louwman Exclusive bovendien rijvaardigheidstrainingen en circuittrainingen voor McLaren-eigenaren, het eerste opstapje naar het rijden van een echte race in een McLaren.