Ford maakt Focus RS nog completer…

FocusRS_OptionsPack_04-400x225Ford heeft vandaag een nieuw, exclusief optiepakket gepresenteerd voor de meermaals bekroonde Focus RS. Dit pakket bevat onder meer een mechanisch differentieel met beperkte slip (LSD: limited-slip differential) dat de sportieve bestuurder nog meer grip en rijplezier biedt. Verder bevat het optiepakket een unieke styling, waaronder de voor de Focus RS kenmerkende carrosseriekleur Nitrous Blue met opvallende zwarte exterieurdetails en tweekleurige stoelen. Het Focus RS-optiepakket is het nieuwste product van Ford Performance, het bedrijfsonderdeel dat onlangs zijn nieuwe assortiment op de Autosalon van Genève 2017 heeft laten zien.

FocusRS_OptionsPack_15-400x225Het Focus RS-optiepakket is ontwikkeld door de technici van Ford Performance en op diverse internationale locaties getest. Het resultaat is het op de vooras aangebrachte Quaife-LSD  waarmee de toonaangevende grip en responsiviteit van de RS nog verder zijn verbeterd. Het mechanische LSD beperkt het motorkoppel voor een wiel met minder grip op het wegdek en stuurt het koppel naar het wiel dat meer grip heeft. Dit compenseert wielslip, die acceleratie en stabiliteit kan belemmeren. Door het koppel voor de beide voorwielen te regelen, zorgt het Quaife-LSD ervoor dat de bestuurders die vragen om sportieve rijprestaties optimaal gebruik kunnen maken van het vermogen van de 2,3-liter EcoBoost-motor van 350 pk. Het differentieel werkt verder probleemloos samen met technologieën waarmee de Focus RS standaard is uitgerust, zoals:
Ford Performance All Wheel Drive, de regeleenheid waarmee de koppelverdeling tussen voor- naar achteras wordt afgestemd op de rijsituatie; hiervoor wordt de input van sensoren 100 keer per seconde gecontroleerd en wordt maximaal 70 procent van het koppel naar de achteras gestuurd.

FocusRS_generations_16De Focus RS biedt een aantal rijmodi waaronder het voor de branche nieuwe Drift Mode waarmee onder circuitomstandigheden overstuurslips kunnen worden gemaakt; Launch Control voor een supersnelle start; en een acceleratie van 0-100 km/u binnen 4,7 seconde.

FocusRS_OptionsPack_13-2-400x225De opvallende en aardig dynamische stijl van het Focus RS-optiepakket biedt unieke details voor het kenmerkende Nitrous Blue-exterieur, zoals het matzwarte dak en spiegelkappen. Ook de achterdakspoiler is in matzwart afgewerkt en de spatborden aan spoilerzijde zijn voorzien van het blauwe RS-logo. Tot de standaarduitrusting behoren verder:
Laagglanzende zwarte 19″ gesmede lichtmetalen velgen met RS-wieldoppen; deze velgen zijn sterker en beter bestand tegen botsingen
Brembo remklauwen met vier zuigers, uitgevoerd in het kenmerkende RS-blauw
Recaro-kuipstoelen met exclusieve, in Nitrous Blue uitgevoerde, leren elementen

Wie meer wil weten over deze nieuwe uitmonstering voor de meer dan vlotte Ford Focus RS moet maar even gaan kijken bij Ford-dealers die deze bijzondere wagens in het assortiment voeren. Dan hoor je vast ook wat al dit lekkers je gaat kosten…

Lees ook:Nog meer vermogen voor Focus RS
Lees ook:Ford bouwt eerste Focus RS-sen
Lees ook:Ford geeft nieuwe Focus nog meer mee bij introductie; First Edition!
Lees ook:Ford brengt nieuwe Focus RS naar New York
Lees ook:Evenwichtig ontwerp; de nieuwe Ford Focus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.