Toyota’s nieuwe C-HR in concept geshowd…

C-HR 2017 IAA RearMet de C-HR Hy-Power Concept verlegt Toyota haar grenzen wat betreft het exterieur- en interieurontwerp van haar supersuccesvolle crossover. Toyota’s designcenter ED2 tekende de conceptcar met als doel de C-HR nóg begerenswaardiger te maken. Ofwel een crossover die nog meer inspeelt op de individuele smaak. Hierbij ligt de nadruk op rijplezier en het onderscheidende design. Het resultaat is een Toyota C-HR die met nog meer oog voor detail is ontwikkeld en die de grenzen opzoekt van het op diamanten geïnspireerde design.

C-HR_HyPowerConcept_2 - 2017 - IAADe Toyota C-HR Hy-Power Concept is gespoten in de nieuwe matzilveren carrosseriekleur Dark Carbon met accenten in hoogglanszwart en donker chroom. De A-stijlen, spiegelkappen en deel tussen de koplampen zijn voorzien van een afwerking in de opvallende kleur Burning Orange. Deze oranjekleur keert terug in het onderste gedeelte van de grille. Designers vonden hun inspiratie in de natuurlijke krachten die koolstof in diamant doen veranderen en het gegeven dat zwart lavagesteente een kern van een soort vloeibaar vuur kan bevatten. Het dak van de Toyota C-HR Hy-Power Concept is een eyecatcher vanjewelste; het zwart van de achterzijde gaat geleidelijk over in oranje aan de voorzijde. Het unieke oppervlakte kent een diamantpatroon en zowel glanzende als matte accenten.
Het dak van de Toyota C-HR Hy-Power Concept is een eyecatcher vanjewelste; het zwart van de achterzijde gaat geleidelijk over in oranje aan de voorzijde.

C-HR_HyPowerConcept_2017 - IAA 3-1500x841Het interieur van de Toyota C-HR Hy-Power Concept geeft een logisch vervolg aan het onderscheidende exterieur. Zwart en oranje domineren. De met zwart leder beklede stoelen zijn voorzien van zittingen en hoofdsteunen in oranje. En ook hier is de scherpe diamantvorm te herkennen. Het nog krachtiger design van de Toyota C-HR Hy-Power Concept sluit naadloos aan op de nieuwe hybride aandrijflijn van de crossover. Die levert meer vermogen dan het gecombineerde vermogen in de huidige Toyota C-HR Hybrid (90 kW/122 pk). Meer details hierover volgen begin volgend jaar.

Lees ook:Toyota’s IAA primeurs…
Lees ook:Toyota showt een modebewuste concept
Lees ook:Nissan stelt bijzondere Qashqai en X-Trail in Geneve ten toon…
Lees ook:Toyota showt waterstof-auto
Lees ook:Subaru introduceert nieuwe Impreza sedan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.