Subaru introduceert nieuwe Impreza sedan!

Subaru Impreza concept 2 3644a25c-9af7-4708-bee6-a7d0b8c5d019Subaru heeft deze week de Impreza Sedan Concept onthuld tijdens de autotentoonstelling van Los Angeles. Het gaat om een design concept. Daarnaast geeft deze concept car een eerste en duidelijke indicatie hoe een reeks nieuwe strategische modellen – door het merk in mei 2014 aangekondigd in het Mid Term Management Plan ‘Prominence 2020 – er uit zal gaan zien.
De Impreza Sedan Concept wordt gepositioneerd als het instapmodel in de Subaru-line-up. Zijn compacte carrosserie is een mix van opvallende lijnen en designelementen die deel uitmaken van Subaru’s nieuwe Dynamic & Solid ontwerptaal. Het merk wil ook met dit model vooral kwaliteit uitstralen en mikt wat dat betreft op het kwaliteitsniveau van auto’s die zich een segment hoger bevinden. De rol van de Impreza Sedan Concept is tweeledig: hij geeft een indicatie van het design van de nieuwe Impreza zoals hij ook laat zien waar Subaru qua ontwerp met zijn andere modellen naar toe gaat.

Subaru heeft ondanks de compacte afmetingen van een model in het C-segment, een duidelijk doel voor ogen met het ontwerp. De designafdeling geeft inhoud aan ‘Enjoyment and Peace of Mind’ met een stoere en krachtige vorm. Op het gebied van aerodynamica zijn uitstekende resultaten bereikt zonder dat concessies zijn gedaan aan de functionaliteit van de Impreza. Een hoge mate van bruikbaarheid is ook weer zo’n belangrijke eigenschap van elke Subaru. De nieuwe lakkleur “Ruby Red Metallic” moet sportiviteit uitdragen en de Impreza Sedan Concept een extra krachtige indruk meegeven. De glanzend zwarte accenten benadrukken het sportieve karakter, zoals ze ook een gevoel van kwaliteit uitstralen.

Subaru IMpreza sedan 1 fcfee6d8-a16c-4a13-a27b-fa2ed252a519Subaru borduurt met de voorzijde voort op de voor het merk tegenwoordig zo typerende stylingkenmerken. Ook hier worden een lage en brede bouw en dus sportiviteit geaccentueerd. Heel herkenbaar zijn de zeshoekige grille en de hawkeye koplampen. De voorzijde geldt als het startpunt van een aantal lijnen dat via de zijkanten naar de achterzijde loopt.
De vouw die vanuit het voorscherm over de deuren naar de achterkant gaat en de lijn die start in de onderkant van de portieren, geven dynamiek aan de robuust ogende carrosserie. De bolle wielkuipen stralen betrouwbaarheid uit, hetgeen verder wordt benadrukt door de aanwezigheid van Subaru’s Symmetrical All-Wheel Drive.
In de achterlichten is hetzelfde motief te vinden als in de koplampen en ook hier worden breedte en een geringe hoogte van de auto benadrukt, precies zoals dat bij de voorzijde ook het geval is. Het slanke inzittendencompartiment onderstreept de sportieve uitstraling van de sedan.

Lees ook:Promofilm van de nieuwe Subaru Impreza
Lees ook:Subaru showt Impreza-concept
Lees ook:Subaru Impreza; primeur in New York!
Lees ook:Subaru Impreza 2016 – nieuwe details!
Lees ook:Subaru komt in Geneve met de nieuwe XV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.