Toyota showt waterstof-auto

Toyota_FCV_Concept_op_Tokyo_Motor_Show_2013-2Toyota onthult steeds meer van de waterstofauto die naar verwachting in 2015 in productie zal gaan. Niet alleen schudt de carrosserie het stadium van concept car langzaamaan van zich af, ook ontsluieren de Japanners meer en meer technische details. Op de Tokyo Motor Show, die op 20 november van start gaat, beleeft de Toyota FCV Concept zijn werelddebuut.

De 4,87 meter lange FCV Concept krijgt een actieradius van ‘ten minste 500 kilometer’ en tanken neemt nog geen drie minuten in beslag. De twee kleine, lichtgewicht en extreem sterke waterstoftanks zijn weggewerkt onder het koetswerk zodat binnen in de auto royaal plaats is voor een gezin en hun bagage.

Toyota_FCV_Concept_op_Tokyo_Motor_Show_2013De aandrijflijn heeft een vermogen van ‘ten minste 100 kW’ en is bovendien voorzien van een boost converter die kortstondig extra vermogen kan bieden. Toyota zag verder kans om de power output van de Fuel Cell Stack ten opzichte van de al rijdende Toyota FCHV-adv meer dan te verdubbelen naar 3 kW per liter. Ook kon de omvang van de aandrijflijn significant worden verkleind én een stuk goedkoper worden gemaakt.

De nieuwe FCV Concept is nu zo efficiënt dat ‘ie – indien afgetankt – een gemiddeld huishouden meer dan een week van elektriciteit zou kunnen voorzien.

Lees ook:Toyota’s nieuwe C-HR in concept geshowd…
Lees ook:Toyota deelt hybridetechnieken met onderwijsinstellingen
Lees ook:Toyota’s IAA primeurs…
Lees ook:Toyota komt met nieuwe diesel in RAV4
Lees ook:Toyota showt een modebewuste concept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.