Volvo XC40; opnieuw staat veiligheid centraal…

Volvo introduceert met de nieuwe XC40 een veiligheidsniveau dat niet eerder in diens klasse te zien was. Hetzelfde geldt voor de gebruikerservaring. De nieuwe XC40 wordt binnenkort onthuld.
 
Volvo heeft tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Volvo XC40 rekening gehouden met alle uitdagingen van het moderne stadsleven. Het resultaat is een compacte Volvo die het dagelijkse woon-werkverkeer minder stressvol en daarmee plezieriger maakt. Verantwoordelijk hiervoor zijn de award winnende veiligheidssystemen, de connectiviteit en het infotainment uit de succesvolle 60- en 90-serie van Volvo.
De nieuwe XC40 is de eerste Volvo op het nieuwe Compact Modular Architecture (CMA) voertuigplatform en biedt een aantal innovatieve technologieën dat geïntroduceerd werd op de Volvo 60- en 90-serie, die gebaseerd zijn op het grotere Scalable Product Architecture (SPA) voertuigplatform.
 
De aanpak van Volvo wat betreft de veiligheid en gebruikservaring van de XC40 is gebaseerd op Volvo’s filosofie ‘Circle of Life’: een voortdurende verbetering van standaards en technologieën, gebaseerd op de inzichten van consumenten en ‘real-life’ data. De veiligheids- en rijsassistentiesystemen van de Volvo XC40 omvatten de semi-autonome rijstand Pilot Assist, de nieuwste generatie City Safety, Run-off Road Protection, Run-off Road Mitigation, Cross Traffic Alert met Auto Brake en een 360˚ camera die de bestuurder assisteert bij het inparkeren. Al deze en andere systemen zorgen ervoor dat de XC40 het meest complete veiligheidspakket in zijn klasse heeft.
 
Behalve dat de XC40 net als elke nieuwe Volvo de meest geavanceerde veiligheids- en rijsassistentiesystemen biedt, profiteert hij ook van het uitgebreide infotainment van de grotere 60- en 90-serie.
 

 

Lees ook:Volvo geeft weer details nieuwe XC90
Lees ook:Volvo bouwt eerste nieuwe XC60
Lees ook:Blik op het binnenste van nieuwe Volvo XC90….
Lees ook:Volvo en Geely investeren in Polestar…
Lees ook:Volvo’s eerste elektrische auto komt uit China…

2 reacties op “Volvo XC40; opnieuw staat veiligheid centraal…

 1. pieter

  Eerst zou de nieuwe volvo XC40 een concurrent worden van ondermeerd de Audi Q2 en nu wordt er gerept over concurrentie met de Q3. Is het ze niet gelukt om de auto onder een bepaalde kostprijs te houden en is de auto wellicht duurder geworden dan verwacht?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Leo

   Over het algemeen is het zo dat fabrikanten in de loop van de praktische levensloop van een model ontdekken waar de concurrentie zit of waar de evt. kopers van een auto vandaan komen. Vooraf heeft men wel marktinformatie binnen gehaald maar die is nooit helemaal betrouwbaar. Dat de XC40 wat duurder uitpakt dan vooraf gepland zal ook komen doordat men al die veiligheidsvoorzieningen en extra’s er in wil meeleveren en die komen meestal niet gratis uit de fabriek vandaan. Winst maken is de missie, ook bij Volvo, dat met Chinese aandeelhouders niet vrijblijvend kan opereren…

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.