Blik op het binnenste van nieuwe Volvo XC90….

Volvo toont de eerste interieurbeelden van de langverwachte, volledig nieuwe XC90. In het meest luxueuze Volvo-interieur ooit worden karakteristieke Zweedse stijlelementen gecombineerd met de nieuwste technologie, prachtige materialen en topkwaliteit.

In de nieuwe generatie Volvo XC90 zijn materialen als hout en zacht leder gecombineerd met handgemaakte details als de kristallen versnellingspookknop van de befaamde Zweedse glasfabrikant Orrefors en de haarfijn ontworpen start-/stopknop en volumeregelaar. ‘Deze details zijn ontworpen als sierraden voor het interieur. Ze zorgen voor een exclusieve speelsheid in plaats van pure functionaliteit’, aldus Robin Page, Interior Design Director van Volvo.

De nieuwe Volvo XC90 is het eerste model dat wordt gebouwd op de zogenoemde Scalable Product Architecture (SPA). Dit volledig nieuwe voertuigplatform van Volvo biedt een breed scala aan ontwerpmogelijkheden, betere rijeigenschappen en is volledig voorbereid op de nieuwste veiligheids- en infotainmentsystemen. Bovendien creëert het nieuwe platform meer binnenruimte. Volvo staat naar eigen zeggen bekend om meest de comfortabele stoelen binnen de autowereld. De nieuwe XC90 bouwt voort op deze goede reputatie en biedt innovatief ontworpen stoelen die bijdragen aan de riante beenruimte voor passagiers, zowel op de tweede als de derde zitrij. Mede daardoor kwalificeert de Volvo XC90 zich als echte zevenzitter.
De standaard gemonteerde comfortstoelen zijn verkrijgbaar met elektrische bediening voor de zijwangen, verlenging van de zitting, rugleuning, hoofdsteun en multi-verstelbare lendensteun. De geheel nieuwe Contour-stoelen zijn speciaal ontworpen voor optimale zijdelingse steun vanaf de schouders tot de dijen. De voorstoelen bieden drie geheugenstanden. Stoelventilatie en een massagefunctie zijn optioneel.

De tweede zitrij bestaat uit drie individuele, verschuifbare stoelen met verstelbare rugleuning. Door te schuiven kan extra beenruimte op de derde zitrij worden gecreëerd. De derde zitrij is eenvoudig neer te klappen voor extra bagageruimte.
Alle zeven zitplaatsen zijn voorzien van een driepuntsgordels met gordelspanners. Ook zijn alle zitrijen beschermd door de verbeterde Inflatable Curtain airbags in het geval van een aanrijding van opzij of als de auto over de kop slaat.

Voor extra gebruiksgemak is de nieuwe Volvo XC90 voorzien van diverse opbergmogelijkheden voor bestuurder en passagiers. Alle stoelen op de tweede en derde zitrij zijn neerklapbaar voor extra (bagage)ruimte. Bij de derde zitrij kan dat bovendien elektrisch (optioneel). Voor de Volvo-liefhebbers genieten dus en zakelijke rijders die er een gaan aanschaffen verheugen zich nu al op de weldaad aan boord van deze Zweedse bullebak. Prijzen, leveringen en exterieur moeten nog worden getoond of bekend gemaakt. Volvo koos er kennelijk voor dit in stapjes te doen. Zo bouw je wel wat spanning op. Doen ze goed daar in Zweden….

Lees ook:Volvo zorgt voor extra veiligheid derde zitrij in XC90
Lees ook:Volvo komt met nieuwe S90-versies..
Lees ook:BMW prijst de nieuwe 2-serie Gran Tourer…
Lees ook:Opel geeft prijzen voor Vivaro Combi en Tourer
Lees ook:Dacia zet zwaar in op de Lodgy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.