Volvo geeft weer details nieuwe XC90

Aan het einde van deze maand onthult Volvo in Stockholm de nieuwe Volvo XC90. Dit is de eerste Volvo die gebruikmaakt van het in eigen huis ontwikkelde Scalable Product Architecture (SPA). Volvo werkte vier jaar aan de ontwikkeling van dit variabele voertuigplatform. Het SPA zal over het gehele toekomstige productgamma worden uitgerold.
Het nieuwe SPA biedt meerdere voordelen. Dankzij de flexibiliteit van het voertuigplatform hebben designers van Volvo de vrijheid om een uitgebreide reeks nieuwe designfeatures te ontwerpen, terwijl de technici alle ruimte krijgen om de rijeigenschappen te verbeteren, nieuwe veiligheidssystemen toe te passen en de interieurruimte te vergroten.

Een belangrijk pluspunt van het SPA is het schaalvoordeel. Het nieuwe voertuigplatform verandert het productieproces, aangezien een breed scala aandrijflijnen, elektrische systemen en andere technieken op hetzelfde platform worden gemonteerd. Het SPA zorgt ook voor een lager voertuiggewicht en een betere gewichtsverdeling. Dat komt volledig ten goede aan de rijeigenschappen, zonder afbreuk te doen aan het comfort.
Beperkingen op het gebied van wielbasis, overhangen en hoogte zijn niet meer aan de orde dankzij het innovatieve SPA. Volvo toont nu de eerste beelden van de voorzijde van de nieuwe XC90, die wordt gekenmerkt door de T-vormige dagrijverlichting. Die is door het Volvo-designteam gedoopt tot ‘de hamer van Thor’, de Scandinavische god van de donder.

Lees ook:Volvo XC90 zuinigste in zijn klasse
Lees ook:Volvo XC40; opnieuw staat veiligheid centraal…
Lees ook:Blik op het binnenste van nieuwe Volvo XC90….
Lees ook:Volvo en Geely investeren in Polestar…
Lees ook:Volvo brengt nieuwe diesel in V40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.