ŠKODA brengt de Kodiaq SCOUT

ŠKODA geeft direct een vervolg aan haar offensief in het SUV-segment. Met de ŠKODA KODIAQ SCOUT presenteert de Tsjechische autofabrikant tijdens de Autosalon van Genève (7 t/m 19 maart a.s.) een nieuwe modelvariant die zowel uiterlijk als in technologisch opzicht blijk geeft van de offroadambities van de KODIAQ. De stoere, robuuste verschijning van de SCOUT wordt aangezet door zilverkleurige designaccenten, waaronder een opvallende bodemplaatbescherming voor en achter. De 19 inch velgen zijn speciaal voor deze ŠKODA KODIAQ SCOUT ontworpen en onderstrepen het krachtige uiterlijk. De SCOUT biedt keuze uit twee benzinemotoren en een diesel en vertrouwt in alle gevallen standaard op vierwielaandrijving.

Naast de bodembescherming is de ŠKODA KODIAQ SCOUT uiterlijk te herkennen aan de getinte achterste zijramen en achterruit en zilverkleurige details die de robuuste looks van de grote SUV aanzetten. Voorbeelden zijn de radiatorgrille, de dakrelingen, de buitenspiegelbehuizing en de omlijsting van de zijramen. De 19 inch velgen zijn speciaal voor deze uitvoering ontworpen. Een bescheiden embleem met de modelaanduiding is te vinden op de voorste flanken en het dashboardkastje.

De uitrusting en het interieurdesign zijn geheel afgestemd op de stoere uitstraling van de KODIAQ SCOUT. Uitgangspunt voor deze modelvariant is het Ambition uitrustingsniveau. Standaard krijgt het model Off-Road Assist mee, evenals een Rough-Road pakket met bodemplaat- en carterbescherming en parkeersensoren voor en achter. Verder omvat de riante standaarduitrusting onder meer Driving Mode Select (Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual, Snow), waarmee de motor, automatische transmissie, stuurbekrachtiging en airconditioning naar eigen voorkeur kunnen worden ingesteld. De ‘Snow’ stand beïnvloedt de ABS-, ASR- en ACC-systemen en het motormanagementsysteem om de auto aan te passen aan de specifieke condities van een besneeuwde of gladde weg. Interieurfeatures die standaard op de SCOUT geleverd worden, zijn onder andere een multifunctioneel stuurwiel, LED-sfeerverlichting in tien kleuren, acht speakers, stoelen met Alcantara-bekleding inclusief KODIAQ-embleem, Alcantara portierbekleding, lichtmetalen pedalenset, speciale vloermatten en dorpellijsten met KODIAQ-embleem.

Qua motorisering biedt de KODIAQ SCOUT keuze uit twee benzinemotoren en een diesel:
1.4 TSI 110 kW/150 pk 4×4
2.0 TSI 132 kW/180 pk 4×4
2.0 TDI 140 kW/190 pk 4×4

Standaard vierwielaandrijving op basis van een elektronisch gestuurde lamellenkoppeling direct vóór het achterste differentieel, ofwel aan het einde van de aandrijfas, voor een optimale verdeling van de asbelasting. De KODIAQ SCOUT voelt zich dan ook als mag worden verwacht op de ongebaande paden uitstekend thuis. Met een grondspeling van 194 mm weet hij zelfs eenvoudig raad met forse hobbels. Hij heeft een overloophoek van 19,7 graden; de aanloop- en naloophoek bedragen respectievelijk 22,0 en 23,1 graden dankzij de korte overhangen. Bovendien beschermt het standaard Rough-Road pakket bodemplaat, motorcarter, remsysteem, brandstofleidingen en kabels tegen schades door stoten. Waar het asfalt eindigt schakelt de auto via een druk op een knop automatisch over naar de offroadstand. De optionele DCC schokdempers passen daarbij direct de mate van demping aan, terwijl het gaspedaal nu minder scherp reageert. Het ABS-remsysteem laat in deze rijstand een beperkte mate aan doorslippen toe om zo een wigeffect vóór de wielen te creëren. Om de grip in deze offroadstand verder te vergroten, grijpt ook het ASR-systeem minder snel in en reageert het elektronische sperdifferentieel (EDL) juist extra alert. Indien noodzakelijk worden dan ook de Hill-Hold Control- en Hill-Descent Control-functies geactiveerd.

De ŠKODA KODIAQ SCOUT beleeft zijn wereldpremière in maart tijdens de 2017-editie van de internationale autoshow van Genève. In Hal 2 presenteert ŠKODA deze nieuwe variant van de KODIAQ en diverse andere primeurs van het Tsjechische merk. De KODIAQ SCOUT staat vanaf de zomer in de Nederlandse showrooms.

Lees ook:ŠKODA pakt uit met veel nieuws tijdens de IAA
Lees ook:ŠKODA maakt de Kodiaq extra sportief
Lees ook:Stoere Scout bij Skoda…
Lees ook:ŠKODA zet KODIAQ in de showroom..
Lees ook:ŠKODA prijst Kodiaq scherp…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.