ŠKODA maakt de Kodiaq extra sportief

Met de KODIAQ SPORTLINE presenteert ŠKODA na de robuuste SCOUT nu ook een extra elegante en sportieve variant van de nieuwe grote SUV. Het uiterlijk en interieur worden gekenmerkt door sportieve details die speciaal voor deze uitvoering zijn ontworpen. De ŠKODA KODIAQ SPORTLINE debuteert in maart a.s. tijdens de Autosalon van Genève. Zoals de naam al doet vermoeden benadrukt de KODIAQ SPORTLINE de wendbaarheid en sportiviteit van de grote SUV van ŠKODA. Die sportiviteit combineert hij met de natuurlijke veelzijdigheid van de KODIAQ. Met een lengte van 4,70 meter biedt de KODIAQ plaats aan maximaal zeven inzittenden en heeft hij de grootste interieur- en bagageruimte in deze klasse.

Zwarte carrosserieaccenten zetten de sportieve inborst van de ŠKODA KODIAQ extra aan. Voorbeelden zijn de radiatorgrille, dakrailing, buitenspiegelbehuizing en raamlijsten. De zijramen achter en achterruit zijn donker getint (Sunset). De achterzijde is verder voorzien van een smalle, zilverkleurige sierstrip onder de bumper. En profil is de dorpelbescherming van de SPORTLINE in carrosseriekleur uitgevoerd. Grootste blikvangers zijn daar bovendien de nieuw ontworpen 19 inch lichtmetalen velgen; optioneel zijn 20 inch exemplaren beschikbaar. Afsluitend draagt de SPORTLINE een bescheiden embleem met modelaanduiding op de voorste spatschermen.

De KODIAQ SPORTLINE heeft de Ambition-uitvoering als vertrekpunt. Aanvullend krijgt deze al aardig luxe versie standaard sportstoelen (elektrisch verstelbaar met geheugenfunctie voor de bestuurder) met Alcantara-bekleding en zilverkleurige stiksels. Verder wordt het sportieve karakter gehighlight door het multifunctionele stuurwiel, dat net als de versnellingspook met leer is afgewerkt, en de aluminium pedalen. Het dashboard met sportief gestylde klokken geeft tevens de G-krachten, turbodruk, het actuele vermogen en de temperatuur van de motorolie en koelvloeistof weer. De riante standaarduitrusting omvat verder onder andere Driving Mode Select (Normal, Sport, Eco, Individual, Comfort, Snow), waarmee de motor, automaat, stuurbekrachtiging en airconditioning naar wens kunnen worden ingesteld. Andere voorzieningen zijn elektrisch verstelbare en inklapbare buitenspiegels met dim- en geheugenfunctie en Boarding Spot (verlichting in de spiegels die de grond verlichten), achteruitkijkspiegel met regensensor en dimfunctie, MaxiDOT boordcomputer, LED-sfeerverlichting met tien instelbare kleuren, het KODIAQ-embleem op de dorpels, Alcantara-sierelementen en vloermatten met zilverkleurige stiksels.

Het motorenaanbod van de ŠKODA KODIAQ SPORTLINE biedt vier opties:
1.4 TSI 110 kW/150 pk 4×4
2.0 TSI 132 kW/180 pk 4×4
2.0 TDI 140 kW/190 pk 4×4

De KODIAQ SPORTLINE krijgt standaard vierwielaandrijving mee. Het systeem werkt snel en intelligent, waarbij de elektronische aansturing continu het optimale koppel voor de achteras berekent. Onder normale omstandigheden, en vooral bij een lichte belasting en in de vrijloopstand, stuurt de lamellenkoppeling de aandrijfkracht voor zo zuinig mogelijke prestaties voornamelijk naar de voorwielen.

Optioneel voorziet ŠKODA de KODIAQ SPORTLINE van Adaptive Dynamic Chassis Control (DCC). Elektronisch gestuurde dempers bieden de bestuurder keuze uit drie standen: Comfort, Normal en Sport. De vierwielaandrijving garandeert optimale veiligheid en grip, wat vooral merkbaar is bij het trekken van een aanhanger. Tegelijkertijd maakt deze technologie de grote, sportieve SUV ook bij uitstek geschikt voor het rijden op onverhard. Met een grondspeling van 194 mm weet hij zelfs eenvoudig raad met forse hobbels. Hij heeft een overloophoek van 19,7 graden; de aanloop- en naloophoek bedragen respectievelijk 22,0 en 23,1 graden dankzij de korte overhangen.

De ŠKODA KODIAQ SPORTLINE is van 9 t/m 19 maart 2017 voor het eerst te zien op de internationale autoshow van Genève.

Lees ook:ŠKODA pakt uit met veel nieuws tijdens de IAA
Lees ook:ŠKODA Superb Sportline Business – voor zakelijke rijders niet te versmaden!
Lees ook:ŠKODA prijst Kodiaq scherp…
Lees ook:ŠKODA zet KODIAQ in de showroom..
Lees ook:ŠKODA onthult Kodiaq via livestream….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.