ŠKODA pakt uit met veel nieuws tijdens de IAA

Tijdens de internationale autoshow van Frankfurt (IAA, 12 t/m 24 september) presenteert ŠKODA een reeks interessante highlights. Center stage is er voor de KAROQ, ŠKODA’s nieuwe compacte SUV die in Frankfurt zijn publieksdebuut beleeft. Daarnaast zorgt de Tsjechische autofabrikant in Hal 3 voor een Europese showprimeur met de VISION E, het eerste volledig elektrische studiemodel van ŠKODA. Daarnaast breidt het merk het portfolio voor de KODIAQ uit met de robuuste KODIAQ SCOUT en de sportieve KODIAQ SPORTLINE.

De ŠKODA KAROQ beleeft in Frankfurt zijn beursdebuut. De KAROQ is een SUV met karakter. De lange wielbasis van 2.638 millimeter zorgt voor een riant ruimteaanbod voor de passagiers. De bagageruimte heeft een inhoud van 521 liter met de rugleuning van de achterbank omhoog. VarioFlex-achterstoelen zorgen voor nog meer flexibiliteit in het interieur, de inhoud van de bagageruimte heeft in dit geval een inhoud van 479 tot 588 liter. De ŠKODA KAROQ is de ‘digitaalste’ auto in het modellengamma van ŠKODA. Als eerste ŠKODA kan de compacte SUV worden voorzien van een vrij programmeerbaar, digitaal instrumentenpaneel. De ŠKODA KAROQ is deze week in Frankfurt voor consumenten voor het eerst te zien. Zijn marktintroductie staat gepland voor eind 2017.

Een andere showprimeur van formaat is de ŠKODA VISION E. ŠKODA heeft het studiemodel dat eerder dit jaar in Shanghai werd onthuld, verder doorontwikkeld. Met dit studiemodel toont de onderneming de eerste merk-specifieke voorbode van de toekomst van individuele mobiliteit. “Eén van de vier pijlers van onze Strategie 2025 is de elektrificatie van ons modellenaanbod. De ŠKODA SUPERB met plug-in hybride aandrijflijn wordt in 2019 gelanceerd. Vervolgens volgt in 2020 onze eerste puur elektrische auto, waarvan de ŠKODA VISION E als een serieuze voorbode kan worden beschouwd,” verklaart ŠKODA CEO Bernhard Maier.

De fraai gelijnde vijfdeurs SUV coupé kan geheel elektrisch een afstand van maximaal 500 kilometer afleggen. Dankzij het systeemvermogen van 225 kW accelereert de ŠKODA VISION E onmiddellijk en op sportieve wijze. De topsnelheid bedraagt 180 km/u. De krachtige lithium-ion accu’s en de efficiënte recuperatie staan garant voor een actieradius van maximaal 500 kilometer. De ŠKODA VISION E voldoet aan de voorwaarden die worden gesteld voor de normering ‘level 3’ voor autonoom rijden. Zo kan de auto in files volledig automatisch rijden, is er een autopilot-functie beschikbaar voor snelwegen, wordt hij op de rijbaan gehouden, is hij in staat inhaalmanoeuvres uit te voeren en kan hij zoeken naar vrije parkeerplaatsen, om daarna volledig automatisch in te parkeren en het parkeervak vervolgens ook weer te verlaten.
Alle informatie over de ŠKODA VISION E is hier beschikbaar in de uitgebreide, Engelstalige persmap.

Naast de KAROQ en VISION E maken op de IAA ook twee onderscheidende uitvoeringen van ŠKODA’s grootste SUV – de KODIAQ – hun opwachting. De eerste is de KODIAQ SCOUT, die zowel uiterlijk als in technologisch opzicht blijk geeft van de offroadambities van de KODIAQ. De stoere, robuuste verschijning van de SCOUT wordt aangezet door zilverkleurige designaccenten, waaronder een opvallende bodemplaatbescherming voor en achter. De 19 inch velgen zijn speciaal voor deze ŠKODA KODIAQ SCOUT ontworpen en onderstrepen het krachtige uiterlijk. De SCOUT biedt keuze uit twee benzinemotoren en twee diesels en vertrouwt in alle gevallen standaard op vierwielaandrijving.

De tweede is de KODIAQ SPORTLINE, een extra elegante en sportieve variant van de grote SUV. Het uiterlijk en interieur worden gekenmerkt door sportieve features die speciaal voor deze uitvoering zijn ontworpen. De KODIAQ SPORTLINE krijgt standaard vierwielaandrijving en wordt leverbaar in drie motorvarianten: de 1.4 TSI 110 kW/150, de 2.0 TSI 132 kW/180 pk en de 2.0 TDI 140 kW/190 pk.

Lees ook:ŠKODA maakt de Kodiaq extra sportief
Lees ook:Nieuwe SUV van ŠKODA heet KAROQ..
Lees ook:ŠKODA lekt beelden nieuwe KAROQ
Lees ook:ŠKODA brengt KAROQ naar de IAA…
Lees ook:ŠKODA brengt de Kodiaq SCOUT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.