Speciale Morgan bij Louwman

Morgan 16- 1In 1909 bouwde Henry Morgan zijn eerste auto, een zogenaamde Cycle-Car met drie wielen die destijds fiscale voordelen bood en autorijden betaalbaar maakte voor een groot publiek. Anno 2016 is de Morgan 3Wheeler na een afwezigheid van enkele decennia weer in het leveringsprogramma van het Britse merk opgenomen. De Nederlandse Morgan-dealer Louwman Exclusive in Utrecht introduceert in samenwerking met kledingmerk Blue Industry een speciale editie van de driewieler. Deze bijzondere uitvoering heeft een aantal unieke kenmerken die van de toch al niet alledaagse Morgan een nog opvallendere verschijning maken.

De Morgan 3Wheeler heeft in zijn 107-jarige geschiedenis een trouwe schare fans opgebouwd en dat is niet verwonderlijk. Het uiterlijk van de auto, dat direct herkenbaar is van de sportieve modellen uit de jaren 20, gecombineerd met hedendaagse techniek zorgt voor een ongeëvenaarde rijsensatie. Met een gewicht van slechts 525 kilogram en een vermogen van 86 pk aan het achterwiel, sprint de 3Wheeler in zo’n zes seconden naar de honderd en bereikt hij een topsnelheid van 185 km/h. Cijfers die tegenwoordig kinderwerk lijken, maar die door de snelheidsbeleving in de Morgan in een ander perspectief geplaatst dienen te worden. De extreem lage zit, het open en pure karakter en het prachtige geluid van de tweecilindermotor maken van elke rit een spannend avontuur.

Morgan 16-2Bij een bijzondere auto, past een unieke samenwerking. Vandaar dat Louwman Exclusive en het kledingmerk Blue Industry een eigen en unieke versie van de Morgan 3Wheeler hebben ontwikkeld. De kenmerken van de kleding van Blue Industry zijn op een subtiele wijze verwerkt in de Morgan. Het resultaat is een clean uiterlijk dat nergens uit de toon zal vallen. Iets dat ook geldt voor de kleding van de Blue Industry: het kan bij zowel informele als formele gelegenheden gedragen worden. Kleding dus voor elk moment van de dag en voor elke gelegenheid.

Morgan 16-3Subtiel, stijlvol en dus geschikt voor elke gelegenheid: die gedachte is de basis voor de speciale Morgan 3Wheeler Blue Industry Edition. Het model onderscheidt zich van andere 3Wheelers door bijzondere opties en details. Vanbuiten valt de speciale kleurstelling van Dove Grey met een in carrosseriekleur gespoten neusdeel en diverse zwarte details direct op, terwijl vanbinnen het extreme waterproof leder in opvallende blauw is afgewerkt met witte, gekruiste stiksels. Verder is de 3Wheeler onder andere voorzien van stoelverwarming, een startonderbreker en een in blauw mohair uitgevoerde tonneaucover. De nieuwe eigenaar krijgt bovendien een Blue Industry colbert en een fotoreportage van de bouw van de auto in een lederen map. De Morgan 3Wheeler Blue Industry Edition is per direct te bestellen bij Morgan-dealer Louwman Exclusive in Utrecht voor een prijs van € 62.450,-, inclusief btw en bpm en exclusief kosten rijklaar maken

Lees ook:Morgan van oud naar nieuw….
Lees ook:Morgan; exclusiviteit alom….
Lees ook:Louwman pakt uit op de AutoRAI 2015
Lees ook:Louwman Exclusive zet Morgan en TVR langs de A2
Lees ook:McLaren verovert Apeldoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.