Vijf sterren voor Suzuki

01_Suzuki_SX4_S-Cross_193De Suzuki SX4 S-Cross heeft de maximale score van 5 sterren behaald in het recent gehouden onafhankelijke crashtest onderzoek van EuroNCAP.

Daarbij worden nieuwe auto’s onderworpen aan crashtests en het aantal gescoorde sterren geeft aan hoe goed een auto presteert op de volgende gebieden: volwassenen protectie, kind veiligheid, voetgangers protectie en veiligheidsassistentie. De meetlat van dit onderzoek wordt steeds hoger gelegd, waardoor het behalen van een goede score steeds uitdagender wordt.

02_Suzuki_SX4_S-Cross_193De Suzuki SX4 S-Cross heeft in dit onderzoek dus de maximale score van 5 sterren behaald en het overall eindresultaat ligt daarbij bovengemiddeld hoog. Diverse actieve en passieve veiligheidssystemen hebben daartoe bijgedragen, waarbij te denken valt aan ESP, 7 airbags (waaronder een knie airbag), het gebruik van hoogwaardige, ultrasterke, maar lichte staalsoorten, Suzuki’s TECT (Total Effective Control Technology) voor optimale bescherming van inzittenden, een pedaalontkoppelingsmechanisme, Hill-Hold Control, etc. Daarnaast verkleinen energie absorberende elementen in de neus van de SX4 S-Cross de kans op letsel bij voetgangers in het geval van een onverhoopte aanrijding.

05_Suzuki_SX4_S-Cross_193De SX4 S-Cross kan overigens naar wens worden uitgevoerd met AllGrip; dit geavanceerde 4×4 systeem is een doorontwikkelde versie van Suzuki’s intelligent All Wheel Drive. In combinatie met ESP zorgt AllGrip voor optimale grip onder alle omstandigheden en daardoor de best denkbare veiligheid. Wie meer wil weten over de SX4 S-Cross moet maar even een dealer in de buurt opzoeken. Die weet vast ook alles over prijzen en leveringstijden….

Lees ook:Nieuwe Vitara bij Suzuki
Lees ook:Suzuki maakt S-Cross nog aantrekkelijker….
Lees ook:Suzuki Vitara botst naar vijf sterren….
Lees ook:Suzuki krijgt compliment Consumentenbond..
Lees ook:Vijf sterren voor de Hyundai i30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.