Vijf sterren voor de Hyundai i30

De Europese veiligheidsorganisatie EURO NCAP heeft de nieuwe Hyundai i30 beloond met vijf sterren. Dit is de maximale score die kan worden behaald in het uitgebreide testprogramma van EURO NCAP. De Hyundai i30 is door de mooie score in deze veiligheidstest een van de veiligste middenklassers van dit moment. De Hyundai i30 staat bij de dealer voor prijzen vanaf € 16.995,-.

De Hyundai i30 is na de Hyundai Veloster, Hyundai i40, Hyundai ix20, Hyundai ix35, Hyundai i30 en de Hyundai i20 de zevende opeenvolgend geïntroduceerde Hyundai die de maximale score heeft behaald tijdens het crashtestprogramma van EURO NCAP. Daarmee onderstreept de Koreaanse fabrikant een behoorlijke productkwaliteit en meer op de Europese eisen aangepast denken.

De Hyundai i30 noteerde een ‘Best in class’-score van liefst 90 procent in de categorie ‘inzittende kinderen’. De i30 behaalde bij de verschillende botsproeven en tests een maximale score voor de protectie van zowel baby´s (18 maand oud) als kleine kinderen van ongeveer drie, vier jaar oud. De Koreaanse compact biedt ook maximale bescherming van volwassenen. Ook in deze categorie behaalde de i30 een score van 90 procent, dat uitstekend is. Volgens de veiligheidsorganisatie presteert de i30 ‘uitmuntend als het gaat bescherming van zowel bestuurder als passagiers’. EURO NCAP prijst de bescherming die de auto biedt op het gebied van hoofdbescherming ter voorkoming van een whiplash in het geval dat de Koreaan van achteren wordt aangereden. De i30 scoorde ook goed in de ‘voetgangerstest’, in het geval dat een voetganger wordt aangereden. Ook in deze categorie werd het maximale aantal punten behaald. Doordat de i30 standaard is uitgerust met het Elektronische Stabiliteits Programma (ESP) en ook waarschuwingssystemen heeft voor de autogordels voor- en achter, noteerde de i30 een score van 86 procent in de categorie additionele veiligheidsystemen.

Lees ook:Prachtige veiligheidsscore voor Hyundai Santa Fe
Lees ook:Hyundai i20 haalt vijf sterren in botsproef
Lees ook:Hyundai komt met verbeterde i20
Lees ook:Vijf sterren voor de Nissan Qashqai
Lees ook:Qoros brengt veiligste auto ooit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.