Qoros brengt veiligste auto ooit…

Qoros-3-Sedan-fotoshowImage-3b275604-723684Na het halen van de maximale score van vijf sterren in de Euro NCAP (New Car Assessment Programme)-botsproeven in september vorig jaar, heeft de veiligheidsorganisatie bevestigd dat de compacte Qoros 3 Sedan de best geteste ‘Compacte Gezinsauto’ van 2013 is.

De Qoros 3 Sedan is de eerste, in China ontwikkelde auto, die door Euro NCAP is beloond met vijf sterren. De eerste productieauto van Qoros, het nieuwe automerk met haar hoofdkantoor in China, scoorde hoog op alle vier de gebieden van de Euro NCAP-tests. De 3 Sedan haalde met een totale score van 88 %, de hoogste score die in 2013 werd bereikt. Daarmee behoort het model tot de veiligste auto’s ooit getest door Euro NCAP.De Qoros 3 Sedan scoorde het beste resultaat voor bescherming van volwassen inzittenden (95 %) in het Euro NCAP-programma in 2013. De veiligheidskooi bleek zeer sterk bij frontale botsingen en bij aanrijdingen van opzij. En ook bij ongelukken met een paal, doorstond de structuur de klap uitstekend. Passagiers worden daardoor op een prima manier beschermd tegen de krachten die vrijkomen bij een aanrijding. Deze worden langs van te voren bepaalde wegen weggeleid.

Qoros constructie Px187NTY0ODk4LTI=De Qoros 3 Sedan scoorde ook maximaal als het gaat om de bescherming van kinderen (87%) bij frontale en zijdelingse botsingen, onder meer dankzij de ISOFIX kinderstoelbevestiging op de achterbank en de mogelijkheid om voorin de passagiersairbag uit te schakelen. Alle door Euro NCAP goedgekeurde kinderzitjes kunnen op een veilige manier in de 3 Sedan worden gemonteerd.

De Qoros 3 Sedan bereikte ook een indrukwekkend resultaat als het gaat om de bescherming van voetgangers (77%), dankzij een ontwikkelingsprogramma dat onder meer minutieuze werkt met Computer Aided Engineering (CAE). Qoros’ team van veiligheidsexperts ontwikkelde een van de beste systemen ter bescherming van voetgangers ooit door Euro NCAP beoordeeld.

De vier Euro NCAP-toetsingscriteria krijgen een verschillende weging bij de berekening van de totale score van het voertuig. De bescherming van volwassen inzittenden telt voor 50 procent mee, de bescherming van kinderen en voetgangers telt elk 20 procent mee en de veiligheidssystemen hebben een weging van 10 procent.

Lees ook:Chinezen hebben een vijfsterrenauto, de Qoros 3 sedan!
Lees ook:Prachtige veiligheidsscore voor Hyundai Santa Fe
Lees ook:Vijf sterren voor de Hyundai i30
Lees ook:Vijf sterren voor de Nissan Qashqai
Lees ook:VW Tiguan; veiligste auto in zijn klasse….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.