Chinezen hebben een vijfsterrenauto, de Qoros 3 sedan!

QOROS ShanghaiDe eerste serieproductie auto van Qoros, de compacte (C-segment) Qoros 3 Sedan, is met vlag en wimpel geslaagd voor de Euro NCAP (New Car Assessment Programme) crashtests en werd dan ook beloond met de maximale vijf sterren. Qoros is daarmee het eerste Chinese automerk dat vijf sterren kreeg van Euro NCAP.
De meeste andere Chineze merken faalden daar volkomen. Maar kennelijk heeft men bij Qoros geleerd van de fouten bij de concullega’s en bouwde men met Europese en Amerikaanse veiligheidsnormen in het achterhoofd een ander soort auto.

De Qoros 3 Sedan scoorde hoog in alle vier de categorieën van de Euro NCAP tests en blijkt in totaal het best te presteren van alle auto’s die tot dusver in 2013 zijn beoordeeld.
De Qoros 3 Sedan behaalde in het Euro NCAP 2013 programma de tot dusver hoogste score voor de bescherming van volwassen inzittenden. De veiligheidskooi van de Qoros 3 Sedan blijkt extreem sterk bij frontale en zijdelingse aanrijdingen, botsingen achterop en botsingen tegen een paal.

Qoros constructie Px187NTY0ODk4LTI=Het ontwerp van de carrosserie en het chassis van de auto draagt bij aan de beperking van de risico’s van letsel voor de inzittenden tijdens een aanrijding. De bij een botsing vrijgekomen energie wordt weggeleid via voorgeprogrammeerde wegen en vervolgens geabsorbeerd door royale kreukelzones. Doordat de mogelijk grote krachten die vrijkomen bij een aanrijding grotendeels worden opgevangen, blijft de veiligheidskooi intact.

Ook bij de voetgangerstest deed de eerste productieauto van Qoros het uitstekend doordat in de ontwerpfase van de auto al gebruikt werd gemaakt van Computer-Aided Engineering (CAE).

Lees ook:Qoros brengt veiligste auto ooit…
Lees ook:Tweede Qoros beleeft debuut in Geneve
Lees ook:Prachtige veiligheidsscore voor Hyundai Santa Fe
Lees ook:Volvo XC90 blijkt maximaal veilig
Lees ook:Audi Q7 pakt vijf sterren in EuroNCAP botstests

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.