Mercedes-Benz komt met nieuwe C-Klasse

13B1054Mercedes-Benz komt met de compleet nieuwe C-Klasse. Een interieur met een attractieve, hoogwaardige ambiance, een touchpad en head-up display, het lichtste koetswerk in dit marktsegment, een nog meer uitgebreide veiligheidsuitrusting, een nieuw onderstel én GPS-gevoelige airconditioning onderstrepen de onderhuidse vernieuwingen van de nieuwe C-Klasse. Gezamenlijk doen alle innovaties en noviteiten aan als een upgrade naar een hogere klasse.

Het interieurdesign van de nieuwe C-Klasse is samen te vatten als modern en stijlvol en met een keur aan ongebruikelijke stylingfeatures. Tegelijkertijd ademt het interieur sportiviteit uit, aangevuld met vloeiende vormen en hoogwaardige materialen die tezamen een moderne, luxueuze ambiance bewerkstelligen. Daarmee komt Mercedes-Benz tegemoet aan de hoge designverwachtingen die tegenwoordig onlosmakelijk verbonden zijn met hoogwaardige technologie, zoals de duurdere smartphones.

Tot de meest prominente stylingfeatures behoren een compleet nieuw ontworpen middenconsole, waarvan de progressieve lijnen zorgen voor een uitnodigend, open gevoel van ruimte, en een vrijstaand centraal scherm. Kwalitatief hoogwaardige materialen, het samenspel tussen organische oppervlakken en de precies getekende lijnen onderstrepen de nieuwe esthetiek en het stijlvolle karakter van de nieuwe C-Klasse.

De door Mercedes-Benz ontwikkelde innovatieve touchpad in de C-Klasse markeert eveneens een belangrijke evolutionaire stap voorwaarts. Net als op een smartphone kunnen alle hoofdfuncties eenvoudig door aanraking van het scherm worden bediend. De gebruiker ontvangt daarbij een duidelijke haptische feedback wanneer het oppervlak van het touchpad wordt beroerd.

Naast de informatie in het centrale scherm is ook het head-up display nieuw voor de C-Klasse. Net als in een jachtvliegtuig projecteert het systeem belangrijke informatie als een virtueel beeld direct in het blikveld van de bestuurder. Het beeld lijkt zo’n twee meter vóór de bestuurder boven de motorkap te zweven, en zorgt ervoor dat deze zijn ogen zo beter op de weg houdt en minder afgeleid wordt. Het systeem biedt informatie over snelheid, snelheidslimieten, navigatie-instructies en berichten van DISTRONIC PLUS. Die informatie wordt weergegeven in een virtueel hoge-resolutie beeld dat de bestuurder op basis van zijn eigen voorkeuren kan instellen.

De nieuwe auto is vergeleken met zijn voorganger zo’n 100 kg lichter. Deze gewichtsbesparing, mewn gebruikt vel aluminium voor de constructie, zorgt voor een aanzienlijk lager brandstofverbruik, waarmee een nieuwe maatstaf in deze klasse wordt gezet. Binnenkort meer nieuws over deze belangrijke speler in de bovenste middenklasse…13A1061

Lees ook:Super-hybride van Mercedes
Lees ook:Nieuwe contouren S-Klasse?
Lees ook:Mercedes B-Klasse komt goed aan…
Lees ook:Mercedes onder de MPV’s blijft de V-Klasse…
Lees ook:Mercedes-Benz prijst de nieuwe A-klasse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.