Mercedes onder de MPV’s blijft de V-Klasse…

13B1054

13B1088Met de nieuwe V-Klasse komt volgens de fabrikant zelf volgend jaar de Mercedes onder de full size MPV’s op de markt. De opvolger van de Viano maakt in 2014 zijn opwachting als nieuwe en grootste telg van de Mercedes-Benz personenwagenfamilie en herdefinieert daarmee de maatstaven in zijn segment.

De nieuwe V-Klasse combineert een royaal ruimte-aanbod en uitstekende functionaliteit met de hoogwaardigheid, comfort en veiligheid die kenmerkend zijn voor het merk met de ster. Dit maakt hem uitermate geschikt voor grote families, mensen die in hun vrije tijd veel bagage willen vervoeren en shuttlediensten. Het interieur van de nieuwe V-Klasse is uitgevoerd met hoogwaardige materialen en vormgegeven in de stijl van de personenauto’s van Mercedes-Benz.

De cockpit is valt op door het dynamisch gevormde en op de breedte gerichte dashboard dat in tweeën is gedeeld. De boven- en onderkant worden gescheiden door een groot driedimensionaal sierelement dat een optisch ruimtelijk effect geeft en een hoogwaardige uitstraling heeft. Het onderste gedeelte lijkt op een sculptuur. Daardoor wordt het royale ruimtelijke gevoel versterkt en het doet tegelijkertijd licht aan. Optioneel is in deze klasse voor het eerst ook een cockpitbovenkant in lederoptiek met prachtig verwerkte siernaad leverbaar. De siernaden zijn ook terug te vinden in de lederen stoelen, de armleuningen en in het middengedeelte van de deurbekleding. Hierdoor wordt de hoogwaardigheid in het gehele interieur van de auto nog eens extra benadrukt.

13C606_022Dit is ook het geval voor de karakteristieke display- en bedieningselementen: het vrijstaande centrale display, de ronde ventilatie-openingen, het multifunctionele stuurwiel met 12 knoppen en DIRECT SELECT keuzehendel met schakelflippers bij automatische transmissie alsmede de centrale bedieningseenheid met controllers (draai-druk bediening)en een innovatieve touchpad waarmee alle telematicafuncties door middel van aanraking op het scherm of het intoetsen van letter- of cijfercombinaties bediend kunnen worden zoals bij een smartphone.

De V-Klasse beschikt o.a. standaard over ATTENTION ASSIST, het systeem dat waarschuwt voor oververmoeidheid en onoplettendheid, en over de zijwindassistent. Deze kan de invloed van de wind door een remingreep op voor- en achterwielen aan de kant van de wind compenseren. Tot de andere assistenten behoren onder andere de dodehoekassistent, de actieve parkeerassistent die automatisch inparkeren met actieve stuur- en remingrepen in parkeervakken en parkeerplaatsten langs de weg mogelijk maakt, een 360°-camera, het door radar ondersteunde COLLISION PREVENTION ASSIST met adaptieve remassistent en de verkeersbordenassistent met waarschuwingsfunctie tegen spookrijden. Een interessante nieuwkomer dus.

Lees ook:Nieuwe B-Klasse on show…
Lees ook:Mercedes-Benz komt met nieuwe C-Klasse
Lees ook:Mercedes CLA blijkt reuze veilig; 6 sterren!
Lees ook:Mercedes brengt de nieuwe V-Klasse
Lees ook:Mooie titel voor Mercedes ‘A’..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.