Nissan komt met elektrische raceauto; de ZEOD RC!

ZEOD_RC_01Na acht maanden van intensieve ontwikkeling heeft Nissan zijn revolutionaire elektrisch aangedreven raceauto, de ZEOD RC, onthuld. Dit gebeurde in Yokohama bij het hoofdkantoor van Nismo, de autosportdivisie van Nissan.

Begin dit jaar kondigde Nissans CEO Carlos Ghosn aan dat het merk zou deelnemen aan de 24-uursrace van Le Mans met een elektrisch aangedreven raceauto. Vervolgens accelereerde de Zero Emissions On Demand-raceauto in slechts 33 weken van zero naar ZEOD RC.
De auto neemt in 2014 op verzoek van de Automobile Club de l’Ouest deel aan de 24-uursrace. De ZEOD RC bezet Garage 56, bedoeld voor auto’s die voorzien zijn van nieuwe, innovatieve technologie. Nissan gebruikt de auto als testplatform voor de ontwikkeling van elektrische racetechnologie. De resultaten ervan wil de fabrikant benutten voor toekomstige raceauto’s in de LMP1-klasse.

ZEOD_RC_03De Nissan ZEOD RC zal de eerste auto zijn die een volle ronde van het circuit van Le Mans (13,6 km) geheel elektrisch aflegt. De raceauto bereikt snelheden van meer dan 300 km/uur en laat snellere rondetijden noteren dan een LM GTE-racer. De bestuurder kan schakelen tussen elektrische aandrijving en een kleine, lichtgewicht turbomotor. De ZEOD RC, voorzien van dezelfde batterijtechniek als de Nissan LEAF, laadt de accu bij via het regeneratieve remsysteem dat tijdens het remmen stroom opwekt.

ZEOD_RC_05Wereldwijd heeft Nissan meer dan 80.000 elektrische auto’s verkocht en is daarmee koploper. Met de ZEOD RC vervult Nissan opnieuw de rol van pionier, nu bij het ontwikkelen van elektrische aandrijving voor gebruik tijdens langeafstandsraces.

Lees ook:Nissan’s revolutionaire racemotoren…
Lees ook:Striptease voor Nissan ZEOD RC
Lees ook:Nissan laat gamers racen
Lees ook:Nissan investeert wereldwijd in jonge raceteams
Lees ook:Nissan wil elektrisch gaan racen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.