Nissan laat gamers racen

01_119005_1_5_Nissan_met_vier_gamers_in_de_legendarische_24-uursrace_van_Le_MansIn 2011 liet Nissan de wereld zien dat het mogelijk is een gamer een trainingsprogramma tot coureur te laten doorlopen, hem vervolgens los te laten in de 24-uursrace van Le Mans en hem op het podium te zien belanden. Dit is het verhaal van GT Academy-winnaar Lucas Ordoñez. Nu staat een nieuwe lichting gamers klaar om aan ‘s werelds grootste race deel te nemen.

In 2014 staan vier gamers op de startgrid van de 24-uursrace van Le Mans. Twee gamers – Jann Mardenborough en Alex Shulzhitskiy – rijden in de LM P2-klasse in de Ligier JS P2 Nissan met nummer 35. Het team van Onroak Automotive wordt gecompleteerd door Alex Brundle, de vaste coureur van Nissan.
De twee andere gamers – de eerste GT Academy-winnaar Lucas Ordoñez en zijn Belgische opvolger Wolfgang Reip – nemen vanuit Garage 56 deel met de Nissan ZEOD RC, Nissans experimentele, elektrisch aangedreven raceauto. Dat team heeft de Japanse coureur Satoshi Motoyama als derde coureur.

03_119007_1_5_Nissan_met_vier_gamers_in_de_legendarische_24-uursrace_van_Le_MansJann Mardenborough maakte vorig jaar zijn Le Mans-debuut en zette direct de toon door zijn teamgenoten met de beste kwalificatietijd te overtroeven. Mardenborough komt dit jaar uit in de GP3 Series, maar kijkt ernaar uit om terug te keren naar het circuit waar het voor hem allemaal begon.

De Nissan ZEOD RC wordt bestuurd door een internationaal drietal. De Spanjaard Lucas Ordoñez wordt bijgestaan door de Belg Wolfgang Reip en de Japanner Satoshi Motoyama. Ordoñez en Motoyama racen dit jaar in het Japanse Super GT-kampioenschap. Reip is testcoureur voor de ZEOD RC. Meer nieuws over de ontwikkeling van de ZEOD RC volgt komende week.

05_119008_1_5_Nissan_met_vier_gamers_in_de_legendarische_24-uursrace_van_Le_MansDe deelname aan de 24-uursrace van Le Mans van vier GT Academy-winnaars bewijst volgens Nissan de kwaliteit van de GT Academy. Een ander succesvol project van Nissan is de LM P2-motor. De door Nismo getunede VK45DE geniet al een aantal jaren de voorkeur van veel P2-teams. In 2014 is de motor het kloppende hart voor veertien van de achttien LM P2-auto’s.
‘Wat zes jaar geleden als eenmalig project begon, is een volwaardig carrièretraject voor coureurs geworden’, aldus Darren Cox, Global Head Brand, Marketing & Sales van Nismo. ‘GT Academy blijft groeien en is nu ook in landen als India, Australië, Mexico en Thailand actief. We blijven zoeken naar racetalent dat anders in de virtuele wereld zou blijven hangen. Lucas, Wolfgang, Jann en Mark racen nu over de hele wereld in bijvoorbeeld de Super GT en de GP3. Het is goed dat ze samen uitkomen voor Nissan in de 24-uursrace van Le Mans.’

Lees ook:Striptease voor Nissan ZEOD RC
Lees ook:Nissan komt met elektrische raceauto; de ZEOD RC!
Lees ook:Nissan’s revolutionaire racemotoren…
Lees ook:Nissan investeert wereldwijd in jonge raceteams
Lees ook:Nissan stopt kwalificatie GT Academy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.