Hoofdstedelijke oplaadpunten breiden uit…

Nuon-oplaadpunt-Amsterdam-rechtenvrij-1De combinatie Nuon/Heijmans gaat vanaf deze maand tweehonderd openbare oplaadpunten voor elektrisch vervoer plaatsen in Noord-Holland en Flevoland. Het is de eerste stap naar schatting totaal duizend laadpunten in de regio. Nuon gaat ook groene stroom everen aan de elektrisch rijders. Opdrachtgever is de Metropoolregio Amsterdam, het samenwerkingsverband van 35 gemeenten in deze twee provincies waarin de hoofdstad zelf dominant is.

Er is een sterk toenemende vraag naar elektrische oplaadpunten in de provincies Noord-Holland en Flevoland. Flink wat bewoners en bedrijven hebben al op korte termijn een openbaar laadpunt nodig voor het opladen van een hier in de omgeving wel te gebruiken elektrische auto. De Metropoolregio Amsterdam (MRA) heeft vijf partijen gevraagd een offerte uit te brengen voor levering van 200 openbare oplaadpunten. Dit aantal zal naar verwachting uitgroeien naar ongeveer 1000 laadpunten. De combinatie Nuon/Heijmans is uiteindelijk hiervoor geselecteerd. De eerste oplaadpalen worden al binnenkort geplaatst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet aantal elektrische auto’s neemt in Nederland mede door de fiscale aantrekkelijkheid flink toe. Er rijden nu in Nederland ruim 8.000 auto’s ‘met een stekker’ rond. Dit jaar komen hier naar verwachting nog eens 15.000 tot 20.000 nieuwe voertuigen bij. Daarbij zitten uiteraard ook de hybrides met een plus-in systeem. Puur elektrische voertuigen blijven door hun beperkte actieradius over het algemeen minder gevraagd. Het aantal oplaadpunten verhogen is op voorhand een goed idee om ook dat soort wagens meer verkooppotentie te verlenen.

Succesvolle samenwerking

“Met meer dan 10.000 laadsessies per maand is het publieke oplaadpuntennetwerk in Amsterdam een enorm succes. Zowel bij elektrisch rijders als Car2go gebruikers. Er staan inmiddels 350 van onze oplaadpunten in de stad en het gebruik stijgt nog elke maand” aldus Huib Morelisse, CEO van Nuon. Hij vervolgt: “Nuon en Heijmans werken sinds 2010 succesvol samen in het realiseren van openbare laadpunten en het leveren van de bijbehorende diensten. Erg positief dat we dit opnieuw mogen doen voor de hele Metropoolregio.”

Lees ook:Nissan en Nuon gaan samenwerken….
Lees ook:Nieuwe laadpalen in Amsterdamse regio
Lees ook:Gaan we serieus elektrisch rijden in ons land?
Lees ook:Meer laadpunten car2go in hoofdstad…
Lees ook:Is elektrisch rijden verslavend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.