Meer laadpunten car2go in hoofdstad…

car2go kreeg met ingang van 14 juni jl. 18 nieuwe ‘dedicated’ laadpunten in drie Amsterdamse Q-Park accommodaties (Mahler, Bijenkorf en de Kolk). Na een succesvolle introductie in november 2011 heeft car2go in de hoofdstad inmiddels meer dan 7.000 gebruikers. In april lanceerde car2go een gratis app die het vinden van beschikbare voertuigen nog makkelijker maakt. Deze is er nu ook in het Nederlands. De EcoScore, die de rijstijl van de bestuurder analyseert om zo het energieverbruik nog verder omlaag te brengen, staat op het punt van lancering. De weg naar deze laadpunten wordt vanaf de ingang van de parkeergarages duidelijk aangegeven. Het tarief voor het parkeren en laden op deze plekken is inbegrepen in de huurprijs van € 0,29 per rijminuut en € 0,09 per ‘stop-over’-minuut. Met de nieuwe laadpunten, genaamd “Lolo’s”, wordt het voor car2go-gebruikers nog makkelijker om drukbezochte plaatsen in de stad (Centrum en Zuid) te bereiken. Een bijkomend voordeel is dat de bestaande laadinfrastructuur in de stad hierdoor wordt ontlast.
Met deze punten breiden Q-park en car2go de mogelijkheden voor opladen buiten de openbare ruimte verder uit. Dit past ook goed in de ambitie van de gemeente Amsterdam, die de aanleg van oplaadpunten voor elektrische auto’s op bedrijventerreinen en in parkeergarages subsidieert. Parkeren bij openbare laadpunten in Amsterdam is alleen toegestaan als het voertuig aan de laadpaal wordt gekoppeld. Dit geldt zowel voor car2go´s als voor andere elektrisch aangedreven voertuigen.

car2go lanceerde afgelopen november met veel succes zijn eerste Europese autodeel-netwerk waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van volledig elektrisch aangedreven smart fortwo-modellen (300 in totaal). Inmiddels zijn er in Amsterdam meer dan 7.000 geregistreerde gebruikers. De car2go´s worden in de hoofdstad zo´n 5.000 maal per week gehuurd en de tendens is sterk stijgend.

Lees ook:Hoofdstedelijke oplaadpunten breiden uit…
Lees ook:Parkmobile brengt Android applicatie
Lees ook:Elektrische Car2Go draait lekker in Europa…
Lees ook:Goedkoper parkeren in Amsterdam
Lees ook:Gratis parkeren in hoofdstedelijk Oosterdok…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.