Gaan we serieus elektrisch rijden in ons land?

In het eerste half jaar van 2012 heeft energieleverancier Nuon meer dan 200.000 kWh groene stroom via het Amsterdamse openbare oplaadnetwerk geleverd aan elektrische auto’s. Hiermee is daarna rond de één miljoen kilometer elektrisch gereden. Dit is een stijging van de hoeveelheid geleverde stroom met méér dan 500%. Ook stijgt het aantal elektrische auto’s in Nederland relatief gezien wel. De langverwachte doorbraak van E-Mobility lijkt er eindelijk te komen.

Om haar geloof in E-Mobility kracht bij te zetten was Nuon één van de hoofdsponsoren van de Professional Passionates Electric Rally die vrijdag 14 september jl. in Amsterdam werd gehouden. Nuon deed als hoofdsponsor met drie gloednieuwe Volvo V60 Plug-in Hybrids mee. Het was de intentie om daarmee een nieuw Guiness wereldrecord te vestigen. Nuon meent zelf letterlijk voorop te rijden waar het dit soort technieken betreft, omdat ook de zonnewagen Nuna5 van het Nuon Solar Team als eerste over de finish kwam rijden tijdens de rally.

Tijdens de PP Electric Rally was de Volvo V60 Plug-in Hybrid voor het eerst in Nederland op straat te zien. Nuon is onderdeel van Vattenfall, het bedrijf dat nauw heeft samengewerkt met Volvo aan deze nieuwe auto. Binnenkort worden de eerste 1.000 exemplaren geleverd aan klanten in heel Europa; ze zijn namelijk allemaal al verkocht. Dit was voor de energieleverancier een signaal dat het erg goed gaat met elektrisch rijden.

Onderzoeksinstituut ECN en Agentschap NL (onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken) meldden eind augustus al dat er in de eerste helft van 2012 flink meer elektrische auto’ s zijn bijgekomen in Nederland. Er rijden nu bijna 4.000 (Op een wagenpark van 7,5 miljoen normale auto’s!)van deze milieuvriendelijke voertuigen rond. Volgens beide instituten verdrievoudigde in zeven maanden tijd het aantal elektrische auto’s bijna, van 1.404 naar 3.931 eind juli 2012. Aan het begin van het jaar waren er nog 1841 oplaadpunten, nu 3.554. Waarvan 34 snelladers. Nederland neemt in Europa een koppositie in. Nuon verwacht een flinke toename van elektrisch laden in de komende jaren, door de verdere groei van het oplaadnetwerk en het aantal elektrische auto’s. De stad Amsterdam heeft nu al één van de meest intensief gebruikte oplaadnetwerken van Europa. Nuon maakt ook zelf steeds meer elektrische kilometers: dochterbedrijf Feenstra rijdt inmiddels met twee elektrische bedrijfsauto’s in Amsterdam en wil het aantal de komende jaren uitbreiden.

Lees ook:Hoofdstedelijke oplaadpunten breiden uit…
Lees ook:Nissan en Nuon gaan samenwerken….
Lees ook:Vijf jaar Nissan LEAF – en dat moest gevierd….
Lees ook:Elektrische Transit Connect Electric in productie
Lees ook:Hyundai IONIQ nu in Amsterdam te delen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.